Kirjapelissä Vexve Areenalla iloinen ja rento tunnelma

Tänään oli ilo nähdä Vexve Areenalla normaalin katsojakunnan lisäksi runsaasti kirjallisuusväkeä. He toivat mukanaan Vexve Areenalle kauden parhaan ottelutunnelman. Totta kai tunnelmaan vaikutti pukkipaitojen loistopeli. Pakko lainata Manu Soron mietelmäkokoelmasta: Sehän meni yllättävän hyvin, niin kuin Hakalan hidas valssi

VaLePa-Vantaa Ducks 10.2.2024, Kuva Hannu Moilanen

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-0 (25-14, 25-13, 25-15)

Aloituskoonpanot
Esko Ekman, M. Leinonen, Franca, J. Leinonen, Sivula, Pennanen L
Mäkelä, Murray, Ekman, Vanhanen, K. Kattelus, Määttänen, Lui L

Eräs fani kysyi minulta tarkennusta, mitä tarkoittaa, kun ennakoidaan, että ottelun lopputulokseen ratkaisee syöttö/vastaanotto. Tänään tuo tuli VaLePan ja Ducksin pelissä varsin merkittäväksi tekijäksi ottelun lopputuloksessa. VaLePan aloitussyöttö toimi koko pelin ajan erinomaisesti, 9 ässää ja Ducksin vastaanottoprosentti oli vain 34. Se taas vaikeutti heidän hyökkäyspeliään ja hyökkäyksen teho jäi 32 prosenttiin. VaLePa puolestaan vastaanotti loistavasti 76% (47%) ja Mikko Esko rakensi loistavat paikat hyökkääjille. VaLePan hyökkäysprosentti 65 vain 2 suoraa hyökkäysvirhettä ja lyöntiä torjuntaan. 

VaLePa-Vantaa Ducks 10.2.2024, Kuva Hannu Moilanen

Suuri riemun aihe pelissä tuli, kun VaLePan oma kasvatti, vaihdosta peliin tullut Juho Turri teki toisessa erässä tilanteessa 20-10 uransa ensimmäisen pisteen Mestaruusliigassa hienolla kutospaikan hyökkäyksellä. Turrin vaihdon lisäksi Janne Kangaskokko otti kahdesti tuplavaihdon, jolloin Joel Itänen tuli hakkuriksi ja Saku Tuomivaara passariksi. Itänen kiitti ja kumarsi 7 hyökkäystä, 5 pistettä ilman virheitä.

Urpo Sivula pelasi virheettömän ja tehokkaan hyökkäyspelin, hyökkäys 79%:n teholla ilman virheitä. Osansa oli Eskon tarkoilla ja peitetyillä passisuunnilla. Sivulan rinnalla Gabriel Franca oli myös tehokas hyökkäyspelissä. Jiri Leinonen puolestaan kunnostautui loistavana vastaanottajana 89% (58%), vaikka Ducks painosti häntä aloitussyötöillä. Yli puolet aloitussyötöistä tuli hänelle.

VaLePa-Vantaa Ducks 10.2.2024, Kuva Hannu Moilanen

Myös keskimiehet Jacob Ekman ja Miro Leinonen ovat parantaneet peliään pudotuspelien lähestyessä. M. Leinonen kunnostautui ässäsyöttäjänä. Libero Eetu Pennanen puolusti monta palloa komeasti peliin.

Ducksin riveistä puuttui hakkuri Milutin Pavisevic ja se tietysti vaikeutti heidän peliään VaLePan loistavan pelin edessä. Marko Määttänen selviytyi hakkurina kohtuullisesti, mutta se teki puutteen yleispelaajaosastolle. 

Suomen kirjainstituutin Mari Immonen ja kirjailija Markku Yli-Erkkilä palkitsivat MVP:t
VaLePa: Urpo Sivula
Ducks: Marko Määttänen 

VaLePa-Vantaa Ducks 10.2.2024, Kuva Hannu Moilanen

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä” Miro Leinonen 4 ässäsyöttöä.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Sivula 16/+13, M. Leinonen 10/+7, Franca 9/+8
Ducks: Määttänen 8/+4, Murray 7/+1, V. Kattelus 4/+1 

Ässäsyötöt 9-2
Syöttövirheet 12-10
Vastaanotto% 76-34
Hyökkäys% 65-32
Torjunnat 7-2
ProLibero Eetu Pennanen

Ottelutilasto

VaLePan seuraavaksi kärkijoukkueita vastaan. Loimaalla keskiviikkona on vastassa Hurrikaani ja sitten lauantaina Akaa Volley kotipelissä lauantaina 17.2.2024 

Korjaus: Ensi keskiviikon 14.2. vastustaja on Kokkolan Tiikerit eikä Hurrikaani niin kuin jutussa virheellisesti mainittiin.

Kuvat Hannu Moilanen

X