Olli Kunnari tuo Akaa-Volleyn Vexve Areenalle lauantaina

Tällä viikolla VaLePa pääsee haastamaan Mestaruusliigan kärkipään joukkueita. Keskiviikkona VaLePa pelaa aina haastavassa Hollihaan liikuntahallissa Kokkolan Tiikereitä vastaan ja lauantaina 17.2. on vuorossa Akaa-Volley Sastamalassa Vexve Areenalla. (Huom. siirretty päivämäärä, alun perin pelin piti olla 18.2.)

Hienosti europeleissä ja Mestaruusliigassa menestynyt Akaa-Volley on varsin kiinnostava joukkue. Akaalaiset ovat parhaimmillaan sarjan kovin aloitussyöttöjoukkue. Matej Smidl, Mikko Räsänen, Sebastian Pozo Hernandez ja tarvittaessa Jere Tikkala syöttävät kovia hypäreitä ja Petteri Tyynismaa pahoja leijasyöttöjä. Miten VaLePan vastaanotto vastaa haasteeseen ja toisaalta onnistuu omissa syötöissä, on merkityksellistä lopputuloksen kannalta. Urpo Sivula ja Leinosen veljekset Miro ja Jiri ovat VaLePan kovimmat syöttäjät, ja Jacob Ekmanin monipuolinen syöttövalikoima vaikeuttaa vastustajan vastaanottoa. 

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley Vexve Areena lauantaina 17.2.2024 klo 17.00. 

Olli Kunnari, valmentaja

Olli Kunnari on Akaa-Volleyn menestynein lentopalloilija. Seitsemän ulkomaankauden aikana hän voitti mm. Kreikan mestaruuden ja Ranskan Cupin. Olli valittiin Ranskassa ja Puolassa tähdistökentälliseen. Lisäksi Kunnari on pelannut myös Turkissa. Kunnari on voittanut Suomen mestaruuden seitsemän kertaa, joista kuusi VaLePassa. VaLePalla oli ilo ja kunnia nostaa Kunnarin pelipaita kattoon 9.12.2023 ja numero 13 on jäädytetty. Kunnari aloitti VaLePan 2-valmentajana syksyllä 2020 ja syksystä 2021 alkaen hän on toiminut Akaa-Volleyn päävalmentajana. Menestys on kaiken aikaa ollut nousujohteinen ja huipentui tänä talvena menestykseen Challenge Cupissa. Akaa-Volleyn taival päättyi vasta puolivälierässä maailmantähtiä vilisevää Projekt Varsovaa vastaan. 

Seuraa näitä pelaajia

#13 Matej Smidl s. -97, 205 cm, hakkuri

Tsekkiläinen Matej Smidl pelasi nuorena yhden kauden Ravennassa Italian A1-sarjassa. Silloin vastuu jäi vähäiseksi, mutta oli hieno kokemus. Kausi 2019-2020 Tallinnan Selverissä vaikutti Smidln elämän suuntaan. Hän löysi sieltä elämänkumppaninsa ja on pelannut siellä myöhemminkin kaksi kautta. Smidl on osoittautunut erinomaiseksi löydöksi Akaa-Volleyn joukkueeseen. Hänellä on tehokas syöttö, 42 ässäsyöttöä, kun toisena olevalla Mikko Räsäsellä on 36 ässäsyöttöä. Smidln kauden hyökkäysprosentti 53 on todella kova hakkurille. Myös torjuntapelissä hän osaa hyödyntää ulottuvuuttaan.

#15 Petteri Tyynismaa, s. -03, 202 cm, keskipelaaja

Pohjanmaan Kortesjärvellä lentopallouransa aloittanut Petteri Tyynismaa loukkasi loppukesällä pahasti lonkkansa. Marraskuussa peleihin palannut Tyynismaa on päässyt hyvään kuntoon torjunta- ja hyökkäyspelissä. Lisäksi hän on liigan keskipelaajista tehokkain aloitussyöttäjä.

#16 Mikko Räsänen, s. -00, 197 cm, yleispelaaja

Mikko Räsänen on liigan kovakätisimpiä yleispelaajia. Tämä näkyy hyökkäyspelaamisessa, mutta myös aloitussyötöissä. Hän voitti viime kaudella selvästi ässäsyöttötilaston. Räsäsen kasvattajaseura on Outokummun Partio, seura, jossa myös uutisankkuri Matti Rönkä on pelannut. Liigauralla hän on pelannut ennen Akaa-Volleyta Karelian Hurmoksessa ja Savo Volleyssa.

#14 Jere Heiskanen, s -00, 192 cm, yleispelaaja

Jere Heiskasen on saanut lentopallo-oppinsa Pohjois-Karjalassa, Liperissä. Liigaura on edennyt Karelian Hurmoksessa, LEKA ja Savo Volleyssa. Yhden ulkomaan kauden jälkeen hän siirtyi viime kesänä Akaa-Volleyn joukkueeseen. Heiskanen on erityisesti loistanut viime aikojen europeleissä hyvänä vastaanottajana ja monipuolisena hyökkääjänä.

VaLePa

Janne Kangaskokko, valmentaja

Janne Kangaskokko on miesten Mestaruusliigassa menestynein valmentaja. Hänellä on päävalmentajana 3 kultaa ja 3 Suomen Cupin voittoa. Kakkosvalmentajana hän on voittanut 3 kultaa ja pelaajanakin 2 kultamitalia. Kaikkiaan Kangaskokko on ollut VaLePassa päävalmentajana 4 kautta ja sitä ennen kakkosvalmentajana 4 kautta. Lisäksi hän on pelaajana voittanut kaksi Suomen mestaruutta.

#9 Jacob Ekman s. 02, 210 cm, keskipelaaja, kummiyritys Boliden

Jacob Ekman aloitti lentopallon pelaamisen 16-vuotiaana. Ennen VaLePaan tuloa hänet valittiin Ruotsissa vuoden tulokkaaksi. Aloittaessaan VaLePassa hän ei ollut vielä valmis pelaaja, mutta hänen lahjakkuutensa oli selvästi nähtävissä. Nopean kehityksen myötä hän otti yllättäen paikan ykköskuusikossa. Ekmanin parhaita aseita ovat hyökkäyspeli, jossa hän osaa käännellä hyökkäyssuuntia tarpeen mukaan sekä monipuolinen aloitussyöttövalikoima. Ekmanin tavoitteena on pelata jossain Euroopan huippujoukkueessa ja hänellä on siihen hyvät mahdollisuudet.

Sarjataulukko

X