Lentopalloa täydet viisi erää – voitto Hurrikaanille

VaLePan ja Hurrikaanin kärkiottelu kiinnosti yleisöä, paikalla 776 katsojaa. He saivatkin nähdäkseen viisieräisen jännittävän pelin. Ensimmäinen erä oli melko tasainen, Hurrikaani hallitsi sitä muutamalla pisteellä. Toinen erä neni varsin selkeästi Loimaalaisille. Pitkän erätauon jälkeen osat vaihtuivat, kolmas ja neljäs erä VaLePalle. Ottelun ratkaisu jäi viidenteen erään, jonka Hurrikaani vei. 

Yleisö sai nähdäkseen pitkiä taistelupalloja, taitavia suorituksia monia jännittäviä hetkiä. Tunnelma pelissä oli parasta tällä kaudella. Stormin Topi johti kannatusjoukkoja kokemuksella ja sai yleisön mukaan menoon. 

++++VaLePa-Hurrikaani Loimaa 27.1.2024, kuva Hannu Moilanen

VaLePan kokoonpanosta puuttui tällä kertaa Direiton lisäksi Joel Itänen ja Saku Tuomivaara.
VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani Loimaa 2-3 (20-25, 14-25, 25-22, 25-13, 8-15)

Aloituskokoonpanot

Esko, Ekman, M.Leinonen, J.Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen L
Välimaa, Gyimah, Haapaniemi, Petty, Marttila, Häyrinen, Gooch L

VaLePan peli-ilme muuttui kahden hävityn erän jälkeen. Miro Leinonen näki, että pukukopissa sovitut asiat saivat pukkipaidat takaisin peliin. 

++++VaLePa-Hurrikaani Loimaa 27.1.2024, kuva Hannu Moilanen

– Janne piti pienen puhuttelun pitkällä erätauolla ja keskusteltiin joukkueen kesken, miten lähdetään pelaamaan ja taistelemaan. Kaksi ensimmäistä erää ei vain oltu valmiina. Viimeisessä erässä alussa tuli turhia virheitä. Voidaan ottaa paljon hyvää, miten saatiin käännettyä peli, mutta pitää myös tiedostaa, että tuollaisia alkuja ei saa olla.

Eetu Häyrinen piti kahden ensimmäisen erävoiton rakentuneen hyvän syöttö- vastaanottopelin ansiosta. Se näkyi myös tilastoissa. VaLePan vastaanotto kahden erän jälkeen 49%, Hurrikaanin 66%. Syynä tähän oli Hurrikaanin kovat aloitussyötöt.

++++VaLePa-Hurrikaani Loimaa 27.1.2024, kuva Hannu Moilanen

– Kaksi ensimmäistä erää oltiin syöttö-vastaanotossa yhtä paljon edellä kuin oltiin viime viikon ottelussa Loimaalla, sen jälkeen ottelu kääntyi Vammalan puolelle ja varsinkin miinus palloissa ja kun on 5-0 häviöllä niin vaikea on VaLePaa ohittaa. Hyvä, että pystyttiin hoitamaan kuitenkin viides erä kotiin. Meillä on laadukas joukkue ja meiltä löytyy paljon hyökkäysvoimaa joka paikalta, ei olla yhden miehen varassa. Kofista on myös varmasti iloa loimaalaisille keväällä, kun pääsee paremmin lentopalloon kiinni.

Valmentajat ja pelaajat tarvitsevat näitä huippupelejä. Näissä mitataan oma taso ja nähdään kehitettävät asiat.

Hurrikaani-valmentaja Olli Kuoksa. 

– Kiitos VaLePalle hyvästä taistosta. Jäi kuitenkin pajalle paljon hommia, miksi kaksi erää lipsuivat, mutta myös tyytyväinen vieraspisteisiin. Hyvä tasoista peliä molemmin puolin. Tänään olen tyytyväinen, olen monesti lähtenyt täältä vähemmän tyytyväisenä, huomenna sitten Savoon.

Janne Kangaskokko löysi pelistä hyvät asiat ja kehityskohteet. 

– Kaikki tietää, että meillä on taitava joukkue, mutta meidän pitää saada taso pidettyä tapissa, kun näin onnistutaan niin voitetaan pelejä. Yksi virhe on yksi piste, mutta peli ei silti saa lamaantua ja se että ei pidä lamaantua virheeseen niin siinä meillä on opeteltavaa vielä. Nyt alkaa valmistautuminen kevääseen.

Hurrikaanin parhaana palkittiin Eetu Häyrinen 24/+14, aloitussyötöissä 4 ässää 5 virhettä on hyväsuhde, hyökkäys% 50, vain 1 hyökkäysvirhe. Nooa Marttila pelasi erinomaisen pelin, vastaanoton tarkkuus 72% ja hyökkäysteho 56%. Varsinkin alussa VaLePan aloitussyötön kohde oli libero Troy Gooch, mutta hän vastaanotti 34 syöttöä 76%:n tarkkuudella ja täydelliset 65%! 

VaLePassa molemmat Leinosen veljekset onnistuivat hienosti. Miro syötti 4 huikeaa ässää ja Jirin kovat hypärit pysyivät varmoina. Kolmannen erän lopussa hän syötti 6 kertaa peräkkäin pisteen pukkipaidoilla. Molemmat hyökkäsivät hyvin ja Jirin vastaanotto oli varmaa. Urpo Sivulan eka erä oli vähän vaikea, mutta pelimiehen tavoin, hän nousi omalle tasolleen.

++++VaLePa-Hurrikaani Loimaa 27.1.2024, kuva Hannu Moilanen

Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen ja Sari Koivuniemi Prisma Sastamalasta palkitsivat MVP:t
VaLePa Miro Leinonen
Hurrikaani Eetu Häyrinen

++++VaLePa-Hurrikaani Loimaa 27.1.2024, kuva Hannu Moilanen

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä” Gabriel Franca pallon pelastus pisteeksi.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Sivula 16/+7, Miro Leinonen 13/+10, Jiri Leinonen 12/+5
Hurrikaani: Häyrinen 20/+14, Petty 16/+2, Marttila 13/+6

Ässäsyötöt 7-8
Syöttövirheet 12-22
Vastaanotto% 52-58
Hyökkäys% 48-55
Torjunnat 4-11

ProLibero Troy Gooch

Kuvat Hannu Moilanen

Tilasto
https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=4088&ID=119&CID=195&PID=138&type=LegList

X