Ugis Krastins 50 vuotta

Ugis Krastins, VaLePan menestyksen luoja

Lämpimät onnittelut Ugis Krastins 50 vuotta! Johdatit ammattimaisen valmennuksen kautta VaLePan menestyksen tielle. Näytit, että tie huipulle löytyy kovan tinkimättömän työn kautta. Kehitit liigajoukkueen lisäksi koko organisaatioita uudelle tasolle. Korostit usein, että pelissä on tärkeää säilyttää fokus oikeissa asioissa. Se on erinomainen ohje kaikkeen tekemiseen. Kiitos Ugis VaLePan vuosista. Onnea ja menestystä myös jatkossa!

Ugis tuli VaLePan päävalmentajaksi kesällä 2009. Takana oli loistava ura passarina ulkomailla ja Suomessa, mm. valinta, kauden paras liigapelaaja 2005. Toisella valmennuskaudella keväällä VaLePa selviytyi ensimmäistä kertaa finaaliin ikimuistoisessa välieräsarjassa Iskua vastaan. Ensimmäinen huippumenestys tuli sitten keväällä 2012 Mestaruusliigan kaikkien aikojen finaalisarjassa Hurrikaania vastaan. Sen jälkeen VaLePa olikin mitaleilla kaikilla Ugisin kausilla kevääseen 2016 asti. Myös kansainvälisissä peleissä tuli menestystä. Ugiksen kaudella VaLePa oli eurocupeissa voittamaton Vexve Areenalla ja esim. CEV Cupin loppuottelijat Latina ja Berlin Recycling Volleys saivat kokea VaLePan vahvuuden Vexve Areenalla. 

2016 Ugis siirtyi Ukrainaan Barkom-Kazhany Lviv joukkueen ja Ukrainan maajoukkueen valmentajaksi. Menestys on seurannut Ugista. Tilillä on Ukrainan mestaruuksia ja Ugis johdatti Ukrainan maajoukkueen ensin 2019 EM-kisoihin ja siellä hienosti seitsemännelle sijalle.

Kuva:Hannu Moilanen

X