VaLePa kairasi tappioasemasta voittoon

Sairaudet ja loukkaantumiset eivät jätä VaLePan joukkuetta. Chase Direito loukkasi eilen harjoituksissa nilkkansa ja Miro Leinonen sekä Mikko Esko olivat sairauden takia sivussa. Niinpä Juho Kaunisto pelasi poikkeuksellisesti keskipelaajana. Poissaolot eivät tänään haitanneet pukkipaitoja, vaan ensimmäisen erän voitto tuli selvin numeroin. Toisessa ja kolmannessa erässä kotijoukkueen selkä hieman suoristui ja Hurmos kamppaili voitosta tosissaan. Yleisö sai lopulta nähdä hyvin jännittävän pelin.

VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 3-0 (25-16, 25-23, 25-22)

Aloituskoonpanot
Tuomivaara, Ekman, Kaunisto, Franca, Leinonen, Sivula, Pennanen L
Haapakoski, Harouk, Kolehmainen, Järnvall, Marttila, Sanches, Hakkarainen L

Ensimmäisessä erässä VaLePa vastaanotti 62%:n tarkkuudella ja täydelliset vastaanotot 54%. Saku Tuomivaara pyöritti mainiosti hyökkäyspeliä. Erityistä oli, että Gabriel Franca teki 8 hyökkäyspisteestä 4 kutospaikan hyökkäyksillä. Francan hyökkäysteho 88% ja Urpo Sivulan 86%.

Toiseen erään pukkipaidat tekivät 6 syöttövirhettä ilman ässiä, kun Hurmos teki 2 virhettä/1 ässän. Se teki erästä vaikean VaLePalle, vaikka hyökkäysteho oli edelleen hyvällä tasolla. Ville Järnvall pelasi mainion erän.

Kolmanteen erään valmentaja Daryl Tay teki kokoonpanoon remontin. Niko-Matti Puhakka tuli hakkuriksi Sanchesin tilalle ja Matias Korhonen Marttilan tilalle. Lisäksi Niklas Björlin tuli vastaanottavaksi liberoksi. Vaihdosta tulleet miehet pelasivat ennakkoluulottomasti, erityisesti Niko-Matias Puhakka onnistui. Hurmos karkasi 15-10 johtoon. Takaa-ajon aloitti Franca, ensin 2-paikan hyökkäyksellä hän hankki syöttövuoron itselleen. Francan syöttövuorolla Hurmos teki 2 hyökkäysvirhettä, Andonovic ja Ekman ottivat torjunnat sekä Franca hyökkäsi jälleen kutospaikalta. VaLePa siirtyi 18-16 johtoon ja piti sen ottelun loppuun asti. Ottelu päättyi Tuomivaaran ässään.

Passari Saku Tuomivaara onnistui hienosti. Erityisesti passit Francalle kutospaikalle olivat erinomaisia. Tempo oli ihanteellinen eikä Hurmoksen torjunta päässyt niihin kiinni. Franca oli jälleen hyvä hyökkäyksissä ja otti muutaman näyttävän torjunnan.

Hurmoksen tehokkain oli Ville Järnvall ja keskipelaaja Nezar Harouk oli hyvä kaksi erää.

Vexven Suomen markkinointipäällikkö Mikko Jyrinki ja asiakaspalvelu- ja tuotetietoasiantuntija Eeva-Roosa Niiniaho palkitsivat MVP:t
VaLePa:Gabriel Franca
Hurmos: Ville Järnvall

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä” Eetu Pennanen, palkitsijana Tapani Kuusiluoma.

Parhaat pistemiehet
Franca 18/+13,Sivula 17/+9, Ekmam 7/+4
Harouk 7/+4,Järnvall 7/+3, Sanches 7/-1

Ässäsyötöt 2-3
Syöttövirheet 13-8
Vastaanotto% 58-40
Hyökkäys% 56-42
Torjunnat 9-4

ProLibero Eetu Pennanen

Lehdistötilaisuus
Janne Kangaskokko: Tärkeä voitto, Franca pelasi hyvän hyökkäyspelin ja torjunnassa oli myös hyvä tänään. Saku pelasi kaksi erää hyvää passipeliä. Syöttöpeli oli tänään huono meillä.

Daryl Tay: Aloitimme erittäin hitaasti pelin, ehkä pitkä matka vaikutti, mutta toiseen erään tulimme hyvin mukaan. Erän lopussa teimme virheitä, mutta yritämme parantaa peliämme koko ajan. Kolmanteen erään nuoret pelaajat tulivat hyvin kentälle, mutta koska he ovat nuoria, he tarvitsevat myös pelaamiseen kokemusta. Meidän täytyy pelata huomenna aggressiivisesti sekä joukkueena.

VaLePan pelit jatkuvat lauantaina, jolloin kovassa vedossa oleva Hurrikaani saapuu Vexve Areenalle

Kuvat Hannu Moilanen

X