VaLePa voittoon iloisella ilmeellä ja vähillä virheillä

Ottelun alussa oli juhlahetki, Urpo Sivula sai kukat ja kunniakirjan 7000 pisteen rajan ylittämisestä.

VaLePa Sastamala Tampere – Kyky-Betset 3-0 (25-20, 25-21, 25-20)

VaLePalla on ollut pelissä hankalampi vaihe, erilaisten sairauksien ja loukkaantumisten myötä. Nyt ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa koko joukkue oli pelikykyinen. Ottelun aluksi pukkipaidat olivat vähän hermostuneita ja Kyky Betset karkasi 6-3 johtoon. Sen jälkeen kotijoukkueen peli vapautui. VaLePa tasoitti Jiri Leinosen hyökkäyksellä ja meni Gabriel Francan hyökkäyksellä ja torjunnalla 8-7 johtoon. Tämän jälkeen peli oli suhteellisen tasaista, mutta VaLePa piti johdon koko ajan näpeissään.

Aloituskoonpanot
Esko, Ekman, M. Leinonen, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen L
Laakso, Lovejoy, Huhtamäki, Petrusevic, Sauss, Jansons, Andersson L

Kyky Betset puolusti erinomaisesti. Erityisesti libero Joel Andersson haki uskomattomia palloja peliin ja ohjasi koko joukkueen puolustuspeliä. Kun myös VaLePan puolustuspeli oli parempaa kuin aikoihin sai 621 katsojaa seurata varsin viihdyttävää lentopalloa ja muutamia pitkiä taistelupalloja.

Kyyjärveläisten hyökkäyspeli oli pitkälti Renans-Pauls Jansonsin 20/+11 varassa, sillä hän hyökkäsi lähes puolet joukkueen hyökkäyspisteistä 41/89. Jansons lyö todella korkealta, mutta loppua kohden VaLePa onnistui paremmin torjumaan häntä, 4 suoraa torjuntaa ja muutamia vaimennuksia. 

VaLePan joukkueen onnistunut valmistautuminen näkyy vähäisinä virheinä etenkin hyökkäyspelissä, vain 3 suoraa hyökkäysvirhettä. Gabriel Franca 18/+15 palkittiin parhaana. Vastaanoton tarkkuus 58%, hyökkäysteho 54% ja 3 torjuntaa. Ennen peliä kukitettu Urpo Sivula 17/+13 teki Franca tavoin koko pelissä vain 3 suoraa virhettä ja otti 2 torjuntaa. Eetu Pennasen vastaanotto 70% tarjosi Mikko Eskolle mahdollisuuden nautiskella ja mm. Sivula pääsi pari kertaa hyökkäämään tyhjiltä. Esko ja Sivula olivat tehokkaimmat syöttönurkkauksessa.

Otteluisäntä Kalaneuvos Oy:n myyntipäällikkö Wili Hukkanen palkitsi MVP:t
VaLePa: Gabriel Franca 
Kyky-Betset: Renans-Pauls Jansons 

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä”: Eetu Pennanen vaihtopenkiltä tehty piste puolustuspallolla.¨

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Franca 18/+15, Sivula 17/+13, M. Leinonen 7/+2

Kyky-Betset: Jansons 20/+11, Lovejoy 7/+6, Petrusevics 7/-1
Ässäsyötöt     3-4
Syöttövirheet 9-12
Vastaanotto% 51-31
Hyökkäys%    49-43
Torjunnat      8-7

ProLibero Joel Andersson

Mikko Esko: 3-0 voitto tuli ja kyllä siihen pitää olla tyytyväinen, ei näitä näin selviä ja ehjiä pelejä ole tällä kaudella montaa ollut. Näitä me tarvitaan lisää ja näiden eteen tehdään töitä. Vireystila oli koko joukkueella jostakin syystä hyvä, joka jätkä oli mukana pelissä alusta asti ja mentiin pallojen perään ja yritettiin loppuun asti, mikä on tärkeä asia mikä meillä pitäisi olla pelistä toiseen.

Janssons: Meidän passari luotti minuun paljon tässä pelissä. Yritin tehdä parhaani. Haastavaa hävitä kaksi peliä samana viikonloppuna. Vastustaja pelasi tänään hyvin. Tulevalla viikolla meidän pitää harjoitella syöttö-vastaanottoa.

Guntis Atars: VaLePa on kova kotona ja syötti kovin. Pelin taso oli usealla alueella hyvä, mutta en ole tyytyväinen. Tavoitteemme on playoff -otteluissa, jokainen peli on tärkeä.

Janne Kangaskokko: Kyllä maistuu voitto, peliin lähtö selkeästi virkeämpää kuin eilen. Peli ei lähtenyt sakkaamaan millään osa-alueella. Torjunta vastustajan hakkuria vastaan toimi paremmin kuin esimerkiksi eilen Raisiossa, tyytyväinen siihen. Pennanen toi paljon kommunikaatiota takakenttäpelaamiseen, liberolla on iso rooli. Franca pelasi tänään hyvin ja Mikko ja Upi olivat omalla tasollaan. Loukkaantumisten suhteen alkaa hieman helpottamaan. Ajatukset ollaan kääntämässä jo tuleviin otteluihin.

Kuvat Hannu Moilanen

X