VaLePalle maistuva taisteluvoitto

VaLePa koki vaikeita hetkiä ennen joulutaukoa, kun peli ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi olikin vähän epävarma tunne ennen illan peliä, miten peli sujuu tauon jälkeen. Epävarmuus näkyi pelaajista vielä ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen pukkipaidat löysivät peli-ilon ja itseluottamuksen. Tiukatkaan tilanteet pelissä eivät saaneet leukaa painumaan rintaan, vaan joukkue jaksoi tehdä yhdessä töitä ja nousta lopulta makeaan otteluvoittoon.

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 2-3 (25-18, 15-25, 28-26, 24-26, 16-18)

Aloituskokoonpanot
Rodriquez, Siirilä, Kovac, Toiviainen, Michelau, Jokela, Jackson L
Esko, Direito, M.Leinonen, J.Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen L

Ensimmäinen erä oli tunnustelua joulutauon jälkeen. VaLePan peli oli varovaista. Puolustuspelaamisessa sattui kommunikaatiokatkoksia eikä joukkuepelaaminen ollut parhaimmalla tasolla. Savo Volley puolestaan pelasi vähillä virheillä, ei yhtään syöttövirhettä, yksi hyökkäysvirhe, kaksi lyöntiä torjuntaan. 

Toisessa erässä VaLePan puolustuspeli kohentui huomattavasti eivätkä Savo Volleyn hyökkääjät saaneet palloa kuolemaan. Kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli vain 30, kun pukkipaitojen hyökkäysteho oli 58%. 

Tämän jälkeen edettiinkin erissä tasatahtia. Kolmannessa erässä edettiin piste pisteeltä tasatahtia jatkopisteille. Molemmilla joukkueilla oli kaksi eräpalloa. Tommi Siirilä vei Savo Volleyn 27-26 johtoon keskihyökkäyksellä ja Kevin Rodriquezin ratkaisi ässäsyötöllä erän savolaisille.

Neljäs erä oli vahvasti tulossa pukkipaidoille 23-19 johtotilanteessa. Vaihdosta peliin tullut Alvi Shurdhi syötti viisi kertaa peräkkäin. Michael Michelau teki syöttövuoron aikana kaksi nelospaikan hyökkäyspistettä ja torjui yhden. Joonas Jokela vei Savo Volleyn jo ottelupalloon. Seuraavan pallon Jiri Leinonen nosti tarkasti verkon päälle ja Mikko Esko teki pisteen toisen kosketuksen hyökkäyksellä. Gabriel Franca vei pukkipaidat eräpalloon ja erä päättyi savolaisten verkkovirheeseen.

Molemmat päävalmentajat jäivät kaipaamaan enemmän tasaisuutta pelaamiseen. Viidennessä erässä Savo Volley puolestaan johti jo 14-11. Sen jälkeen erinomaisesti vaihdosta peliin tullut Jacob Ekman teki hyökkäyspisteen ja syötti heti perään ässän. Jiri Leinonen otti torjunnan Joonas Jokelan hyökkäyksestä ja peli oli tasan. Jatkopalloissa Chase Direito pääsi lyömään tyhjältä, kun savolaisten torjunta karkasi laitaan Sivulaa torjumaan, ja vei VaLePan ottelupalloon ja Michael Michelaun hyökkäysvirhe päätti ottelun.

VaLePan vastaanotto oli tänään Eetu Pennasen johdolla erinomainen. Sen ansiosta Mikko Esko pääsi käyttämään paljon keskihyökkäystä, vaikka Savo Volley panosti keskihyökkäysten torjuntaan. Miro Leinonen pelasi hyvän ottelun, mutta Jacob Ekmanin mukaantulo toi oman erilaisen lisänsä peliin. Chase Direito oli vahva hyökkäyksessä. Jiri Leinonen paukutti nelospaikalta kovia hyökkäyksiä, virheet pysyivät maltillisina, ja syöttö on varma. VaLePan tähti tänään oli kuitenkin Urpo Sivula, 6 ässää, joista 2 Savo Volleyn aikalisän jälkeen. Lisäksi hän päätti hyökkäyksiä tehokkaasti 54%:n teholla ja vähillä virheillä ja säilytti tasonsa peliin tärkeimmillä hetkilläkin.

Savo Volleyn paras pelaaja, hakkuri Joonas Jokela oli hieman vaikeuksissa pelin alussa, mutta paransi loppua kohden. Tommi Siirilä oli tehokas keskeltä ja otti 3 torjuntaa, Jacub Kovac nappasi 6 torjuntaa.

Kuvat Juha Leskinen

X