Kokkolan Tiikerit voittoon ja Suomen Cup final four turnaukseen

Tänään Kokkolassa pelatussa Mestraruusliigan ottelussa oli tavallista suuremmat panokset. Normaalien sarjapisteiden lisäksi ottelussa ratkaistiin välieräpaikka Suomen Cup final four turnaukseen. Kampushallissa pelatussa pelissä oli omiaan kannustamassa 715 katsojaa. Ottelun tärkeys näkyi pelaajien otteissa ja kumpikin joukkue teki virheitä tavallista enemmän. Tiikerit pystyi pitämään pelin paremmin kasassa ja eteni final four turnaukseen. Onnittelut Kokkolan Tiikereille final four paikasta.

Aleksandar Andonovic ja Miro Leinonen puuttuivat VaLePan kokoonpanosta

Aloituskokoonpanot
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Mäkinen, Jylhä, Keskinen, Lahti l
VaLePa: Esko, Ekman, Direito, Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen l

Kokkolan Tiikerit – VaLePa Sastamala Tampere 3-2 (27/25, 22/25, 21/25, 25/14, 15/13)

Neljättä erää lukuunottamatta erät olivat tasaisia. Ottelun luonteeseen kuului, että pelissä tuli puolin toisin muutaman pisteen pisteputkia ja johtoasema vaihtui.

Näin kävi myös viidennessä erässä. VaLePa oli häviöllä 5-8. Urpo Sivula hankki pisteen hyökkäyksellä. Sen jälkeen hän syötti kovia aloituksia ja hänen syöttövuorolla pukkipaidat siirtyivät 10-8 johtoon. Jiri Leinonen hyökkäsi näistä pisteistä kaksi vastahyökkäyksillä. Jiri Leinosen ässäsyötöllä VaLePa johti vielä 12-10. Antti Leppälän leijasyötöt aiheuttivat vaikeuksia ja Oskari Keskisen hyökkäyksellä Tiikerit pääsi ottelupalloon. Yksi Tiikereiden voitonavaimista oli erinomainen puolustuspeli. Näin myös ottelupallossa. Sivula hyökkäsi kovaa hyvästä paikasta, mutta Teemu Lahti puolusti pallo peliin ja Oskari Keskinen päätti ottelun 1-paikan hyökkäyksellä. 

Tiikerit pelasi tuttua näköistänsä lentopalloa. Oskari Keskinen kantoi suurimman hyökkäysvastuun 64 passista hän teki 26 pistettä. Toiseksi tehokkain hyökkääjä oli keskipelaaja Antti Leppälä. Hän sai peräti 25 passia ja teki niistä 13 pistettä. Passari Anton Välimaa palkittiin joukkueensa parhaana.

Urpo Sivula palkittiin ansaitusti VaLePan parhaana. Jacob Ekman otti 6 torjuntaa. 

X