Akaa-Volley finaaliin, VaLePa pronssipeleihin

Äärimmäisen jännittävä välieräsarja kiinnosti katsojia. Paikalla oli 832 katsojaa. Sastamalalaisia oli ihan kiitettävästi omiaan tukemassa. Kiitos teille, että olitte joukkueen tukena tänäänkin. Parhaat onnistujat pelissä olivat katsojat, tunnelma nousi jälleen hienoksi. Akaa-Volley pystyi paremmin pitämään tasonsa ja ansaitsi ehdottomasti voittonsa. Onnea Akaa-Volleylle finaalipeleihin. Kiitos joukkueen johdolle ja faneille. Välierät käytiin erittäin rehdissä hengessä. Todettiin yhdessä ennen peliä, parempi voittakoon, oli se sitten kumpi joukkue tahansa.

Akaa-Volley – VaLePa Sastamala Tampere (23-25, 25-15, 25-22, 25-20)

Aloituskokoonpanot
Ivanov, Taponen, Tyynismaa, Heiskanen, Räsänen, Smidl, Pineau
Esko, Ekman, Kaunisto, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen l

Pelaajien otteissa näkyi, että pelattiin viidettä välieräpeliä yhdeksään päivään ja kolme peliä oli tasaisia viisieräisiä. Akaa-Volleyn Matias Smidl oli jälleen Akaa-Volleyn tehokkain. Hän sai 42 passia ja teki joukkueen 53 hyökkäyspisteestä lähes puolet, 25. Joukkueen kaikki pelaajat saivat tililleen torjuntoja, Taponen, Heiskanen ja Tyynismaa 3, muut 2. Petteri Tyynismaan keskihyökkäys, 14 passia 8 pistettä, on ilmava ja tehokas. Mikko Räsänen sai vain 10 passia, mutta hoiti ne tehokkaasti 60%:n teholla.

Ennen sarjan alkua Akaa-Volleyn syöttöä pidettiin sarjan kovimpana. Tänään joukkue syötti jälleen kovia hypäreitä, mutta Eetu Pennanen ja Jiri Leinonen vastaanottivat nämä hyvin. Leinonen selviytyi laitureista parhaiten omalla tasollaan. Hyvän vastaanottopelin lisäksi hän syötti 3 ässää. Gabriel Franca oli vaikeuksissa vastustajan torjunnan kanssa, hänet torjuttiin pelissä peräti 8 kertaa. Myös Urpo Sivulalla oli vaikeuksia hyökkäyspelissä. VaLePan hyökkäysvoima jäi keskipelaajien harteille. Mikko Esko passasi Jacob Ekmanille 17 kertaa, joista 11 pistettä. Esko, Ekman ja  Franca ottivat 3 torjuntaa. Miro Leinonen tuli peliin toisessa erässä ja ehti tehdä 6 hyökkäyspistettä 75%:n teholla.

Smidl 30/+19, Tyynismaa 11/+9, Heiskanen 11/+3
Ekman 14/+11, Sivula 13/0, J. Leinonen 11/+7

MVP:
Petteri Tyynismaa
Urpo Sivula

VaLePan pelit jatkuvat pronssiotteluissa Savo Volleyta vastaan. Tiistaina pelataan Savossa ja perjantaina Vexve Areenalla. Pronssimitaliin vaaditaan kaksi voittoa. Jos pelit ovat tasan, pelataan perjantaina mitalin ratkaiseva kultainen erä. 

Ottelutilasto

X