VaLePa ja Pälkäneen Luja-Lukko farmiyhteistyöhön

Liigaseurojen farmiyhteistyö on paitsi seurojen myös lentopallon etu. Näin varmistetaan peliaikaa liigaseurojen kaikille pelaajille ja toisaalta 1-sarjapelaajat pääsevät kokemaan liigan harjoittelua ja tarvittaessa myös pelaamista. VaLePalla ei ole tällä kaudella 1-sarjajoukkuetta, junioreista muodostettu joukkue pelaa 2-sarjassa. Lukon manageri Jari Perkiö ja VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie kävivät ensin alustavaa keskustelua seurojen farmiyhteistyöstä. 

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko ja Lukon Heikki Kosonen keskustelivat sen jälkeen joukkueiden pelaajatilanteesta. Pian kävi ilmi, että seurojen farmisopimus hyödyttää molempia joukkueita. VaLePan entinen huippupassari Heikki Kosonen tuntee hyvin VaLePan erinomaiset harjoittelumahdollisuudet. 

Ensimmäisen kerran farmiyhteistyö on käytössä jo 22.-24.9. Romaniassa Mestarien liigan ensimmäisen kierroksen turnauksessa. Ford Levoranta Sastamala kohtaa siellä kroatialaisen Ribola Kastelan (23.9.) ja isäntäjoukkue Arcada Galatin (24.9.).VaLePan passari Aaro Pihlajamäki ei voi osallistua peleihin ylioppilaskirjoitusten vuoksi, Luja-Lukon Sami Pettersson lähtee joukkueen mukaan ja harjoittelee sen jälkeen karanteeniajan pukkipaitojen kanssa.

– Odotan jo innolla ensimmäisiä harjoituksia ja pyrin imemään kaiken opin Suomen parhailta. Hienoa nähdä, mitä VaLePan valmentajilla ja ennen kaikkea Mikko Eskolla on tarjottavana, innostuu Pettersson mahdollisuudesta. 

– Meille on suuri kunnia, kun saamme tehdä yhteistyötä Suomen johtavan lentopallo-organisaation kanssa. Samin saama mahdollisuus on juuri sitä, mihin strategiamme perustuu. Totta kai pyrimme menestymään mahdollisimman hyvin, mutta samalla haluamme auttaa pelaajia urallaan eteenpäin, Perkiö painotti.

Farmisopimuksen voi nykyään tehdä useammankin seuran kanssa, Anssi Vesanen on Lempo Volleyn farmipelaaja.

Kuva Rami Myllymaa

X