Karlovarsko syötti Ford Levoranta SASTAMALAN aseettomaksi

VK Cez Karlovarsko – Ford Levoranta SASTAMALA 3-0 (25-18, 25-21, 25-23)

VK Cez Karlovarsko ja Ford Levoranta SASTAMALA lähtivät illan kamppailussa tavoittelemaan paikkaa 16 parhaan joukossa CEV Cupissa. FLS:n jatkopaikan edellytyksenä oli voittaa peli 3-0 tai 3-1 ja vielä sen jälkeen kultainen erä. 

FLS:n Gabriel Franca oli kuntoutunut aloituskuusikkoon samoin Karlovarskon paras yleispelaaja Jacub Ihnat. Muuten joukkueiden aloituskokoonpanot olivat odotetut.

Karlovarsko
Keemink, Carmody, Kock, Ihnat, Marelic, Pastrnak, Preffer l
FLS
Esko, Ekman, M. Leinonen, Andonovic, Franca, Sivula, Pennanen l

Ottelun alusta lähtien Karlovarsko pommitti erittäin kovilla aloitussyötöillä pukkipaitojen vastaanoton rikki. Ei ollut mahdollisuutta hyödyntää keskihyökkäystä. Urpo Sivula hoiti hienosti sekä rakennetut paikat että ns. roskapallot vaikeista tilanteista. Yhteistyö Mikko Eskon kanssa sujui mainiosti. Muiden laitahyökkääjien tehot olisi pitänyt olla paremmat, jotta olisi taisteltu voitosta. Eetu Pennanen hoiti liberona osuutensa hyvin. Kotijoukkueen nuori hakkuri Jacub Pasrtnak oli joukkueensa tehokkain, mutta hän sai hyvää tukea yleispelaajilta Ihnatilta ja Marino Marelicilta.

Toisessa erässä FLS onnistui paremmin syötöissä ja peli oli tasaista 15-15 tilanteeseen asti. Sen jälkeen kotijoukkueen tasaisuus tuotti joukkueelle tarvittavat pisteet.

Jatkopaikka karkasi kahden erätappion jälkeen ja kolmanteen erään sekä Janne Kangaskokko että Liam Sketcher vaihtoivat tuoreet miehet kentälle. FLS:n onnistujat löytyivät samoilta pelipaikoilta. Saku Tuomivaara pelasi parantuneesta vastaanotosta monipuolista hyökkäyspeliä. Joel Itänen teki yhdessä erässä joukkueen toiseksi korkeimman pistemäärän. Jiri Leinonen kävi kahdessa ensimmäisessä erässä kentällä ja pelasi kolmannen kokonaan. Hän oli yleispelaajien paras vastaanottaja ja tehokkain hyökkääjä. Juho Turri sai ensikasteensa joukkueessa toisena liberona. 

VaLePa ja Akaa-Volley pelaavat vastakkain lauantaina Akaa Areenalla klo 17. Akaa-Volley voitti tänään Challenge Cupissa serbialaisen Kraljevon 3-1 ja jatkaa vielä europelejä.

Kuvat Hanna Arve-Talvitie

X