Ford Levoranta Sastamala taipui taistellen

Ford Levoranta SASTAMALA – SC  Prometey DNIPRO 2-3 (25-19, 25-21, 27-29, 20-25, 13-15)

Ford Levoranta Sastamala taisteli hienosti Ukrainan SC Prometey Dnipro joukkuetta vastaan. Pukkipaidat hallitsivat selvästi kahta ensimmäistä erää ja joukkue otti selkeät erävoitot. Kolmannessa erässä ei tullut ottelupalloja, mutta erän viimeiset pisteet mentiin pisteen erolla. Onni ei ollut myötä ja Dnipro siirsi ratkaisua. Viidennessäkin erässä FLS oli tuntumassa, mutta voitto meni Ukrainaan. Pelin kuluessa Dnipron laaja pelaajamateriaali oli lopulta voiton avain, sillä vaihtopelaajat käänsivät pelin kulun. 

Mikko Eskolla oli aamulla pientä tuntemusta jalassa ja valmentaja Janne Kangaskokko päätti antaa hänelle lepovuoron. Saku Tuomivaaran tulo passariksi varmaan sai aluksi vastustajan hämilleen. Tuomivaara pelasikin kelpo ottelun. 

Parhaat pistemiehet

FLS Sivula 26/+16, Franca 15/+10, Ekman 14/+10

Dnipro Yanchuk 19/+15, Shapoval 14/+1, Kryvobok 12/+2

Kahdessa ensimmäisessä erässä FLS pelasi lähes täydellistä peliä. Ensimmäisessä erässä ei yhtään hyökkäysvirhettä eikä torjuttua hyökkäystä. Toisessa erässä jatkui lähes sama tahti. Hakkuri Urpo Sivulan hyökkäysprosentti oli kahteen erään 76 eikä yhtään virhettä. SC Prometey oli helisemässä, joukkue teki paljon syöttövirheitä ja FLS:n torjunta pääsi torjumaan ja vaimentamaan ukrainalaisten hyökkäyksiä. 

Kolmannessa erässä Dnipron valmentaja Andrei Levchenko kaivoi vaihdosta tuoreita pelaajia kentälle. Yleispelaajiksi tulivat Dmytro Yanchuk ja Ivan Kryvobok. Kaksikko sai paljon passia passari Vitaliy Shchytkovilta nelospaikalle ja tappoi niitä kovalla prosentilla. Lisäksi kokenut keskipelaaja Dmytro Teryomenko tuli peliin ja syötti otteluun 4 ässää. Vaihtopelaajien myötä Dnipron aloitussyötöt tulivat pahemmiksi ja varmemmiksi. FLS taisteli urheasti ja selvitti kolme eräpalloa, mutta neljäs oli liikaa. 

Kahdessa viimeisessä erässä ukrainalaisten aloitussyöttö loksahti uomiinsa ja FLS:n alussa erinomaisesti toiminut vastaanotto oli vaikeuksissa. Viidennessä erässä Sivula taisteli urheasti ja teki FLS:n 8 hyökkäyspisteestä 7. 

FLS pelasi ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Kolmannessa erässä joukkue pysyi hyvin kyydissä mukana ja kolmen pisteen voittokin olisi ollut mahdollinen. Materia vei voiton Sc Prometey Dnipron todella laaja pelaajamateriaali käänsi lopulta voiton heille.  

Sivulan lisäksi Jacob Ekman pelasi hienon ottelun, 4 ässää, 73%:n hyökkäysteho ja 2 torjuntaa. Miro Leinonen syötti hyvin, kaksi ässää ja lisäksi hän otti 3 torjuntaa.

Huomenna sunnuntain on jatkopaikan kannalta tärkeä ottelu Hypo Tirol Innsbruckia vastaan.

Kuvat Hanna Arve-Talvitie

X