Juhlallisuuksia ja otteluraportit

Ennen otteluraportteja tietoa juhlallisuuksista

Joukkue on matkalla Sastamalaan ja laskeutuu puoli kahden aikoihin Walter’s pubiin. 
Ensi keskiviikkona on torijuhla Vammalan torilla klo 18 alkaen.

Pukkipaitojen keskittyminen kesti koko pelin

VaLePan joukkue tuli peliin keskittyneenä ja kaikesta näki, että vaikka virheitäkin tuli, keskittyminen oli heti seuraavassa pallossa. Mikko Esko pelasi loistavan passipelin. Mauri Kurppa sanoi selostamossa, että Esko on viisitoista vuotta ollut maailman parhaita passareita heittämään pitkän matkan passia hakkurille. Tänään hakkuri Matias Tihumäki sai paljon passia ja päätti ne huimalla teholla, 20 passista 12 pistettä ja vain yksi suora hyökkäysvirhe. Lisäksi hän ehti ottaa kahteen erään 3 torjuntaa. Toisen erän lopussa Tihumäki harmillisesti loukkasi olkapäänsä. Tihumäki oli tärkeä pelaaja voiton metsästämisessä. Hänen loukkaantumisensa jälkeen päävastuu hyökkäyksessä kääntyi Sakari Mäkiselle, joka päätti hyökkäyksiä yhtä tehokkaasti eikä tehnyt yhtään suoraa hyökkäysvirhettä koko pelissä. Mäkinen on pelannut erinomaisen finaalisarjan. Keskipelaajat Severi Savonsalmi ja Mikko Karjarinta pelasivat finaalisarjan parhaat pelinsä, Savonsalmen aloitussyötöt aiheuttivat vaikeuksia Savo Volleyn vastaanottajille. Risto Ruohola oli jälleen erinomainen puolustuspelaaja. Jiri Hännisen tehoja vei jalkavaiva. 

Kiitos todella upealle VaLePan fanijoukolle. Kiitos Savo Volleylle hienosta finaalisarjasta ja kiitos todella hienolle kuopiolaisyleisölle, joka jäi palkintojen jakoon ja osoitti suosiotaan.

Savo-Volley-Valepa, 23.4.2022, kuva Hannu Moilanen (1)
Savo-Volley-Valepa, 23.4.2022, kuva Hannu Moilanen (1)

Tämä on juhlavuosi, sillä seura saavutti ensimmäisen Suomen Mestaruuden tasan 10 vuotta sitten Salossa. VaLePa voitti tänään seitsemännen Suomen Mestaruuden. Mestaruuksien sarjassa vain yksi mestaruus 2017 on voitettu kotisalissa.

VaLePan mitalit, vastustaja ja ratkaisevan ottelun pelipaikka

1999-1992 Pronssi             Raision Loimu                     Vammala

2007-2008 Pronssi             Isku-Volley                          Tampere

2010-2011 Hopea              Team Lakkapää                  Rovaniemi

2011-2012 Kulta                 Hurrikaani                           Salo

2012-2013 Pronssi             Pielaveden Sampo              Sastamala

2013-2014 Kulta                 Kokkolan Tiikerit                 Kokkola

2014-2015 Pronssi             Raision Loimu                     Sastamala

2015-2016 Hopea              Kokkolan Tiikerit                 Kokkola

2016-2017 Kulta                 Hurrikaani                           Sastamala

2017-2018 Kulta                 Hurrikaani                           Turku

2018-2019 Kulta                 Etta                                     Oulu

2019-2020 pudotuspelejä ei pelattu

2020-2021 Kulta                 Savo Volley                         Pielavesi

2021-2022 Kulta                 Savo Volley                         Kuopio

Mestaruusliigan raportti

FINAALIT 2022: VaLePa Sastamala Tampere on edelleen miesten Suomen mestari

23.04.2022

Huikea lentopallotapahtuma Kuopiossa kruunasi lauantaina miesten lentopallon Mestaruusliigan kauden – 2722 katsojaa sai todistaa Kuopio-hallissa VaLePa Sastamala Tampereen pysymistä vallankahvassa.

Mestaruus oli VaLePalle seurahistorian seitsemäs ja viides perättäinen. Edellisen kerran mestaruutta on juhlittu muualla keväällä 2016.

Samalla hieno yleisö jätti jäähyväiset kahdelle lajilegendalle: Olli-Pekka “Lelu” Ojansivu ja Antti Siltala jättivät jäähyväisensä upeiden lajille annettujen vuosiensa jälkeen hopeiset mitalit kaulassa.

Kuopio-halli tarvitsee paljon porukkaa tullakseen täyteen. Seitsemäs lentopallofinaali onnistui siinä.

Moottoripyörämessujen vuoksi yksi katsomolohko oli pois käytöstä, mutta silti halliin saatiin mahtumaan yleisöä 2722 silmäparia.

Tunnelma oli huikea, mutta kotiyleisön kannalta sitä hieman hillitsi se, että vierailija VaLePa ei antanut kotijoukkueelle erääkään. Seurahistorian seitsemäs mestaruus heltisi sastamalalaisille lukemin 0-3 (19-25, 23-25, 20-25).

– On todella tyhjä olo. Pelattiin hieno finaalisarja pienillä eroilla, totesi kosteasilmäinen Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

– Kahden hienon pelaajan lopettaminen olisi ansainnut hieman paremman lopun.

Ottelu oli todellakin viimeinen kahdelle konkarille. Lelu Ojansivu ja Antti Siltala olivat jo aiemmin ilmoittaneet, että ura päättyy tähän. Kaksikkoa muistettiinkin ottelun yhteydessä monin tavoin, ja vilpittömät onnittelut urasta tulivat myös vierasjoukkueelta ja sen kannattajilta.

– Hieno peli, loistava tunnelma. Tämä osoittaa, että Kuopiossa on tehty jotain oikein – kaksi mitalia ja tällainen hieno tapahtuma, pohti Siltala taiston tauottua.

Mestarivalmentaja Janne Kangaskokko kertoi, että vatsanpohjassa ei ollut ylimääräisiä perhosia, kun edellisessä ottelussa kahden erän jälkeen näytti vahvasti siltä, että mestaruus ratkeaisi jo Sastamalassa, mutta Savo Volley käänsi ottelun täysin ja venytti sarjan seitsemänteen otteluun.

– Se ottelu oli tärkeää vain saada pois systeemistä. Asia käsiteltiin näköjään ihan oikein, kertoi Kangaskokko.

– Fiilis on huikea, finaalisarja oli ihan älytön. Olen erittäin ylpeä koko porukasta.

Viimeisessä finaalissa voittajien ratkaisijaksi nousi aiemmissa peleissä hieman vähemmälle huomiolle jäänyt hakkuri Matias Tihumäki. Hän kuitenkin muljautti olkapäätään toisen erän lopulla ja joutui kolmannen erän katsomaan kentän sivusta. Hän ehti kerätä kentän komeimmat pisteet 16/+11.

Savo Volleyn parhaimmistoa oli jälleen hakkurin roolissa pelannut Michael Michelau (15/+7).OTTELUTILASTO

Savo Volley – VaLePa 0-3
19-25, 23-25, 20-25
Koti:Michelau 15/+7, Raadik 11/-3, Kovac 7/+4
Vieras:Tihumäki 16/+11, Mäkinen 15/+12, Savonsalmi 7/+5
Katsojia 2722

X