VaLePa löysi oikean rytmin avauspelissä

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-1 (17-25, 25-19, 25-22, 25-12)

VaLePa-Akaa Volley 30.9.2023, kuva Hannu Moilanen

Mestaruusliiga käynnistettiin Sastamalassa 943 katsojan silmien edessä. Pelin alussa nostettiin komeasti sekä Mestaruusviiri että Suomen Cupin viiri. Akaalaisten loistava fanijoukko oli runsaslukuisesti paikalla ja loivat yhdessä sastamalalaisten kanssa peliin hienon tunnelman. Ottelussa nähtiin hienoja hetkiä, kun kaksi huippujoukkuetta oli vastakkain. Toisaalta pelissä näkyi, että molemmilla joukkueilla on vielä tehtävää ehjän esityksen löytämiseksi.

Aloituskoonpanot
Esko Ekman, Direito, Franca, Andonovic, Sivula, Pennanen L

Ivanov, Pitkänen, Taponen, Räsänen, Heiskanen, Smidl, Pineau L

Akaa-Volley hallitsi ensimmäistä erää kovilla aloitussyötöillä. Ilja Ivanov, Matias Smidl ja Mikko Räsänen saivat kukin vuorollaan VaLePan vastaanoton vaikeuksiin. Pukkipaitojen pelissä paistoi ensimmäisen pelin jännitys kotiyleisön edessä. Joukkue ei saanut aloitussyöttöihin tehoja ja Mikko Räsänen nosti sormin pallot passarille. 

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Akaalaiset eivät pystyneet enää ylläpitämään aggressiivista syöttöpeliä. VaLePa pääsi alussa johtoon Mikko Eskon aloituksilla. Jacob Ekman teki myös aloitussyötöillä tuhojaan. Vaihdosta peliin tullut Jiri Leinonen teki lopussa aloitussyötöillä ratkaisevan piste-eron. 

Kolmannessa erässä Akaa-Volley siirtyi jo 16-13 johtoon, kun Panu Pitkänen torjui Jiri Leinosen, joka tuli peliin Andonovicin tilalle. Omalla hyökkäyksellään Leinonen pääsi syöttönurkkaukseen ja hänen kovilla syötöillään VaLePa siirtyi 19-16 johtoon. Tähän sattui Matias Smidlin huonompi hetki, yksi suora hyökkäysvirhe ja Ekman ja Franca ottivat hänestä torjunnan. VaLePa piti johdon erän loppuun ja Francan kutospaikan hyökkäys päätti erän.

Neljännessä erässä VaLePan hyökkäyspeli oli vahvaa 63%:n teholla ja vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä. Akaalaisilla 6 suoraa virhettä ja 2 lyöntiä torjuntaan. Erä selvästi kotijoukkueelle. 

Mikko Esko palkittiin ansaitusti parhaana, liike on terävää ja passipeli taidokasta. Gabriel Franca paransi selvästi peliään ottelun edetessä, varsinkin kutospaikan hyökkäys oli tehokasta. Jiri Leinosen tulo peliin oli voiton kannalta ratkaiseva. Varsinkin syöttöruudussa hän oli erittäin tehokas.

VaLePa-Akaa Volley 30.9.2023, kuva Hannu Moilanen

Matej Smidl kantoi suurimman hyökkäysvastuun joukkueessaan, pääosin hyvällä menestyksellä. 

Otteluisäntä Telilän Sähkötyön edustajat henkilöstöhallinnosta ja markkinoinnista vastaava Maria Hartonen sekä kesän keskimatkojen juoksukomeetta Veera Mattila palkitsivat parhaat pelaajat

MVP-pelaajat
VaLePa Mikko Esko
Akaa-Volley Matias Smidl

VaLePa-Akaa Volley 30.9.2023, kuva Hannu Moilanen

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä”
Chase Direiton vastapallohyökkäys

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Franca 15/+7, Sivula 12/+9, Direito 11/+2
Akaa-Volley: Smidl 19/+4, Heiskanen 19/-3, Räsänen 8/+2

Ässäsyötöt 6-4
Syöttövirheet 13-15
Vastaanotto% 53-48
Hyökkäys% 46-39
Torjunnat 8-7

ProLibero Eetu Pennanen

Lehdistötilaisuus

Olli Kunnari: VaLePa pelasi vahvasti, ensimmäisessä erässä saatiin hyvin puolustuksia. Seuralla on kaksi himmeämpää mitalia, ehdottomasti halutaan kirkastaa ne. Haasteita on aina, kun joukkueen runko muuttuu paljon, mutta tänä vuonna oltiin ajoissa kasassa. Elokuun alusta asti ollaan saatu reenata hyvin.

Janne Kangaskokko: Tosi hieno tulos heti ensimmäisestä ottelusta. Löydettiin pelin edetessä omaa peliä paremmin. tyytyväinen tänään tähän suoritukseen. Ei tullut yllätyksenä Akaan vahva tulo. Tiedetään myös omat heikkoudet ja pitää löytää vain omat vahvuudet ja tänään ne löydettiin. Mestarien liigassa tavoitteena on lohkovaiheeseen pääsy. Vuosi vuodelta sitä jahdataan ja kyllä näin kauden alkuvaiheessa vastaan tulevat pelin pitää olla kypsää ja kovaa. Tavoite on kova, mutta sitä kohti mennään.

Matej Smith: Tunnelma oli oikein hyvä ja hienoa, että näin paljon faneja oli paikalla. Valitettavasti hävisimme, mutta VaLePa pelasi hyvän pelin. Koitimme pelata parhaalla mahdollisella tasolla, mutta se ei ollut tänään riittävä. Meillä on hyvä joukkue.  Ensimmäisessä oma syöttö toimi hyvin. Otamme tästä positiiviset asiat.

Mikko Esko: Meillä oli hankala alku ottelulle. Kaikki olivat hermostuneita ja vastaanotto ei toiminut riittävän hyvin. Lisäksi tehtiin aika monta sellaista virhettä, mitä normaalisti ei tehdä. Vastaanottoa saatiin parannettua ja hyökkäyspelaaminen alkoi toimia, lisäksi meidän pelaaminen vapautui ottelun edetessä. Loppuen lopuksi olen ihan tyytyväinen, tiedettiin, että Akaa on hyvä joukkue, varsinkin hyvä syöttöjoukkue. Hyvä, että saatiin tällainen startti ja muutama pelaaja pääsi samalle tasolle mitä harjoituksissa. Onneksi saimme ensimmäisen erän jälkeen rivit koottua ja peli kulki mallikkaasti loppuun asti. Mestarien liigassa tavoite on lohkovaiheessa ja pitää pelata hyvin, jotta sinne päästään.

Kuvat Hannu Moilanen

X