Kaksi Mestaruusliigan kokeneinta seuraa vastakkain Vexve Areenalla

Tiistaina Raision Loimu tulee Sastamalaan VaLePan vastustajaksi. Koronasäädösten vuoksi ottelu pelataan ilman yleisöä. Ruutu+ lähettää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa kello 18.20.

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 4.1.2022 klo 18.30 Vexve Areena

Loimu on Mestaruusliigan kokenein seura, se on pelannut yhteensä 44 pääsarjakautta. Menestystäkin on tullut mukavasti 6 kultaa, 2 hopeaa ja 7 pronssia. VaLePalla on toiseksi eniten pääsarjakausia, (32) joiden aikana on tullut 5 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia. 

Raision Loimu on tällä kaudella erityisen mielenkiintoinen joukkue. Seuran manageri Jukka Rajakangas on onnistunut erityisen hyvin ulkomaalaishankinnoissa. Mielenkiintoisimmat pelaajat tulevat Iranista. Hakkuri Ali Fazli on pelipaikallaan sarjan parhaimpia. Keskitorjuja Tayeb Einisamarein on kärsinyt kauden mittaan loukkaantumisista, mutta on pelatessaan osoittautunut kovaksi pelimieheksi. Toinen yleispelaaja, 188 senttinen Kristaps Smits on Latvian maajoukkuemies. Hän on kovakätinen niin hyökkäyksessä kuin aloitussyötössä. Viimeisimpänä täsmähankintana Loimun joukkueeseen liittyi amerikkalainen libero Kyle Dagostino. Hänen tarkka vastaanottonsa Akaa-pelissä, 68%, toi voiton avaimet raisiolaisille. 

Ulkomaalaisvahvistusten lisäksi Loimussa on useita nuoria Loimun on juniorityön kasvatteja. Heistä eniten peliaikaa ovat saaneet passari Tomi Saarinen, yleispelaaja, joukkueen kapteeni Väinö Rahko sekä keskitorjujat Eetu Mäki ja Aatu Vihola. Myös kovakätinen yleispelaaja Sebastian Pozo Hernandez on esiintynyt pirteästi. VaLePassakin pari kautta otellut passari Mauri Kurppa kilpailee peliajasta Saarisen kanssa. 

VaLePan harjoittelu joulutauolla on sujunut hyvin ja kaikki pelaajat ovat pelikunnossa valmiita aloittamaan kevätkauden. Toistaiseksi hakkurivastuun kantavat Matias Tihumäki sekä Alberto Cavasin. Seura hakee hakkuria ja valmentaja Janne Kangaskokko on katsastanut useita vaihtoehtoja, mutta lopullista ratkaisua ei ole tehty. Hakkurin löydyttyä Cavasin pääsisi osaltaan keventämään Jiri Hännisen ja Sakari Mäkisen pelitaakkaa. 

Koronatartuntojen kasvu on tuonut tullessaan uusia rajoitteita. Hallituksen ja Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston päätösten mukaan on varmaa, että 7.1. asti ei saa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ottaa yleisöä ottelutapahtumaan. Lentopallon pääsarjaryhmä kokoontuu tänään pohtimaan rajoitusten mahdollisia vaikutuksia Mestaruusliigan otteluohjelmaan.   

X