Sakari Mäkinen siirtyy Hollantiin Samuli Kaislasalon pelikaveriksi

VaLePan yleispelaaja Sakari Mäkinen siirtyy ensi kaudeksi Hollantiin Active Living Orion joukkueeseen. Joukkueessa pelasi jo viime kaudella Samuli Kaislasalo ja hän jatkaa myös ensi kaudella joukkueessa. Active Living Orion sijoittui Hollannin pääsarjassa viime kaudella toiseksi.

Sakari Mäkinen aloitti liigauransa 17-vuotiaana VaLePassa 2012 ja pelasi seurassa kevääseen 2015. Hän palasi kasvattajaseuraansa kesällä 2020. Sen jälkeen kolmen kauden aikana Mäkinen on ollut VaLePassa tärkeä pelaaja Suomen mestaruuksien saavuttamisessa. Hänet valittiin kauden 2021–2022 liigapelaajaksi.

– Viimeiset kolme vuotta VaLePassa olivat ehdottomasti urani kohokohtia. Kolme mestaruutta putkeen on suoritus, jota on hyvä muistella kiikkustuolissa. Oman urani kannalta koen, että päätös lähteä ulkomaille on paras ratkaisu tällä hetkellä, toteaa Mäkinen 

VaLePa on profiloitunut joukkueeksi, jossa pelaaja kehittyy ja pääsee antamaan näyttöjä kansainvälisissä peleissä. Nykyisistä maajoukkuepelaajista Aaro Nikula, Jiri Hänninen ja Niko Suihkonen ovat ponnistaneet VaLePasta Euroopan ammattilaiskentille. Nyt Sakari Mäkinen on seuraava VaLePasta ulkomaille siirtyvä pelaaja. 

– Haluan kiittää VaLePan faneja ja talkooväkeä, jotka ovat ehdottomasti Suomen eliittiä ja seuran sielu. Suuret kiitokset myös valmennusjohdolle ja organisaatiolle, jotka mahdollistivat menestyksen. Ei oo mua, on vaan me!

– Sakke #23

Kiitos Sakke näistä vuosista. Onnea ja menestystä Hollantiin! 

X