Kirjalla kirjapeliin – Team Lakkapää VaLePan vieraana

Sastamala tunnetaan Suomen kirjapääkaupunkina ja lentopallon mahtikaupunkina. Kaupungissa rakastetaan lukemista ja urheilua, ja se nostetaan esiin myös Lentopallon Mestaruusliigan ottelussa 

VaLePa Sastamala Tampere –Team Lakkapää sunnuntaina 7.11.2021 klo 17.00

Kirjapeliin pääsee kirjalla – jätä kirja ottelussa olevaan kirjahyllyyn, ja nappaa lähtiessäsi mukaan kirja luettavaksi.

Katsomossa olevat pienet koululaiset eskareista kolmosluokkalaisiin saavat pienen kirjalahjan, jossa seikkailee suosittu Supermarsu. Lisäksi molempien joukkueiden pelaajat saavat Ville Jaakon esikoisromaanin ”Länsikairan koltiaiset”. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo sujauttavat pelaajien kirjojen väliin myös vapaaliput museoon. Kirjalahjoitukset tekee Suomen Kirjainstituutti yhteistyössä Tammen kanssa.

Kirjapelissä ovat mukana Suomen kirjapääkaupunki Sastamalan lisäksi Suomen Kirjainstituutti, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Warelia, Vanhan kirjallisuuden päivät sekä Herra Hakkaraisen talo.

Mielenkiintoinen Lakkapää 

Rovaniemen ylpeys Team Lakkapää mittaa sunnuntaina VaLePan syyskunnon. Emoseura on PerPo, mutta liigassa joukkue pelaa nimellä Team Lakkapää. Seura on voittanut neljä Suomen mestaruutta. Viimeisin mestaruus tuli 2011, jolloin VaLePa oli finaalivastustajana. VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko pelasi PerPossa kaudet 2004-2009.

Valmentajalegenda Jukka Tuovinen päätti viime kevään jälkeen jättää lentopallon ja siirtyi muihin tehtäviin. Lakkapään uusi valmentaja Luis Salgado, ”Hondurasin härkä”, on suomalaisille tullut tutuksi Pielaveden Sammon kovakätisenä hakkurina. Hän on saanut joukkueeseensa kovan hakkurin ruotsalaisen Fredric Gustavssonin. Myös Gustavsson on paluumuuttaja, sillä hän pelasi kaudella 2016-2017 Lakkapäässä. Kolumbialainen keskitorjuja Daniel Aponza on erittäin mielenkiintoinen tuttavuus Suomen pelikentillä. Hän saa peleissä paljon passeja, TuTo-pelissä Gustavsson sai 40 passia ja seuraavaksi eniten hyökkäysvastuuta sai Aponza, 23 passia ja niistä 15 päätyi pisteeksi omalle joukkueelle. Lakkapään joukkueen omien testien mukaan Aponza kurotuskorkeus on 365 cm. Passarin paikalla vuorottelevat Savossa peliuransa aloittanut Lasse Jäntti ja Ruotsissa viime kaudella pronssia voittanut kanadalainen Reece Dixon. Lakkapäähän on tulossa vielä yleispelaaja Bryton Codd. Hän tulee pienestä Belizen valtiosta Väli-Amerikasta, maassa on asukkaita vähän alle 400 000. Codd on tulossa viikonlopun aikoihin, mutta tuskin ehtii tähän peliin.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko on syksyn aikana moneen kertaan joutunut miettimään uusiksi joukkueen pelaavan miehistön pelaajien erilaisten vaivojen vuoksi. On ollut erinomaisen hienoa havaita, että poissaolojen tilalle on löytynyt mitat täyttäviä pelimiehiä. Alberto Cavasinin kehityskaari on ollut huima. Ensimmäinen hakkuripeli Apeldoornia vastaan oli vaatimaton eikä Mikko Eskolta herunut paljoa hyökkäysvastuuta. Hyvillä esityksillä Cavasin on saavuttanut passarin luottamuksen ja peli peliltä otteet ovat muuttuneet varmemmiksi. Cavasinin pelityyli on näyttävä ja yleisöä viihdyttävä, pallo lähtee tosi lujaa hyökkäyksissä ja aloitussyötöissä ja torjuntapelaaminen on ollut tuloksekasta. Ville Järnvall oli Hurrikaani-pelin iloisin yllätys, varmaa työskentelyä ilman virheitä. Jerome Cross ja Joel Laakso osallistuivat jo Hurrikaani-pelissä alkulämmittelyyn, mutta aika näyttää, milloin he ovat valmiita pelikentälle.

Teollisuusliiton Kuukauden Pelintekijä ja Mestaruusliigan tähdistö

Mestaruusliiga on valinnut Teollisuusliiton Kuukauden Pelintekijäksi VaLePan Sakari Mäkisen ja lisäksi Mikko Esko on valittu tähdistöön. Onnittelut Sakarille ja Mikolle! Lisäksi tähdistössä on VaLePan juniorijoukkueista Turkuun siirtynyt Tatu Vuorenmaa! Muut valitut ovat Lauri Lehtinen, Ali Fazli, Sho, Andrus Raadik.

X