VaLePa voittoon vaisun alun jälkeen

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit 3-1 (20-25, 25-22, 26-24, 25-15)

Kyllä Tiikerit kiinnostaa, onhan sitä niin monta kertaa taottu ikimuistoisia kamppailuja. Ilmassa on jälleen urheilujuhlan tuntua. Eikä tälläkään kertaa tarvinnut pettyä. 794 katsojaa näki tasaisen ja tasokkaan kamppailun.

Aloituskokoonpanoissa ei ollut yllätyksiä.
VaLePa: Esko, Karjarinta, Kaurto, Sundberg, Suihkonen, Oivanen, Mutka L
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Hänninen, Lahti, Keskinen, Breilin L 

Ennakko-odotukset eivät pettäneet. Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Kymmenen pisteen jälkeen Rami Rekomaan torjunta, Antti Leppälän ässä ja vielä Teemu Lahden torjunta. Tiikerit otti selvän johdon 15-10 ja piti sen erän loppuun. Erän päätti 83%.n tehoilla hyökännyt Oskari Keskinen. Tiikereiden erävoiton salaisuus oli selkeästi tehokkaampi hyökkäyspeli. 

Toinen erä kamppailtiin edelleen kuten näiden kahden kiistakumppanin pitääkin, piste pisteeltä. 23-22 tilanteessa Janne Kangaskokko vaihtoi Karjarinnan tilalle David Petterssonin, joka päätti heti keskihyökkäyksen Mikko Esko tarjoilusta. Eräpallossa edellisen erän sankari Oskari Keskinen jäi Mikko Oivasen torjuntaan. Niko Suihkonen oli erässä VaLePan tehomies 5/+5 ja vastaanottokin 67%. Rami Rekomaa jatkoi virheetöntä ja näyttävää peliä, yhteensä 6 hyökkäystä, 6 pistettä. 

Kolmanteen erään VaLePa vaihtoi passariksi Arttu Lehtimäen ja Pettersson jatkoi keskipelaajana. Pettersson saikin heti alussa vaimennuksia Tiikereiden keskihyökkäyksistä eikä Tiikerit päässyt niin vapaasti riehumaan keskeltä. VaLePa johti jo 11-3, mutta Tiikerit hiipi tasoihin 16-16. Tästä mentiinkin tasatahtia erän loppun. Ratkaisu oli VaLePan keskimiesten, Pettersson vei kahdesti eräpalloon ja Markus Kaurto päätti erän. Kiitos kuuluu myös Arttu Lehtimäelle hyvistä tarjoiluista.

Neljännessä erässä VaLePa meni menojaan ja piti johtonsa loppuun asti. 

Mikko Oivanen oli pukkipaitojen tehokkain hyökkääjä ja otti peräti 6 torjuntaa. Arttu Lehtimäki pelasi rohkeasti ja monipuolisesti eikä peliä ilman torjuntaa. Niko Suihkonen pelasi alkuvaikeuksien jälkeen jälleen hyvän pelin, hyvä vastaanotto ja Niko tekee vähän virheitä. 

Rami Rekomaa pelasi loistavan pelin, ainoastaan vaatimaton kolmas erä laski vähän arvosanaa. Otteluisäntä Kimmo Karppanen, YIT, palkitsi ansiosta Niklas Breilinin joukkueensa parhaana, erinomainen vastaanotto ja hyviä puolustuksia. Tämä heijastui koko joukkueen puolustuspeliin.

Parhaat pistemiehet
VaLePa Oivanen 26/+18, Suihonen 15/+9, Sundberg 10/-1
Tiikerit Keskinen 16/+5, Rekomaa 13/+9, Hänninen 12/+2
LähiTapiola pisteet
3 Mikko Oivanen
2 Arttu Lehtimäki
1 Niklas Breilin
ProLibero Niklas Breilin
Ässät 5-4
Syöttövirheet 10-9
Vastaanottoprosentti 60-58
Torjunnat 14-7
Hyökkäysprosentti 47-43 

Niklas Breilin: 

  • Kolme erää pelattiin tosi hyvin tänään. Kolmas erä oli tosi tiukkaa vääntöä. Valepa vei lopulta, ja meillä katkesi selkäranka siihen.

Mikko Oivanen:

  • Yleisesti oli itsellä kauden paras peli, muutama huonompi pätkä, jolloin tuli sutattua hyökkäyksiä. Oli rauhallisempaa peliä, mitä alkukaudella. Yleisesti kulkee aika paljon paremmin kuin alkukaudella. 
  • Tiikereiden hyvä vastus ei yllättänyt. Tiikerit on hyvä, nuori porukka, joka pelaa hyvää peliä. Heillä on nopeita puolustajia, jotka saavat paljon palloja peliin. 

Mikko Keskisipilä: 

  • Viimeinen erä jäi harmittamaan, mistä jää herkästi huono maku. Kaksi ja puoli  erää pelattiin hyvää peliä. Pienestä oli kiinni, että olisi voinut meillekin pyörähtää. 
  • Kokonaisuutena joukkueelta suhteellisen ok startti. Hommia riittää vielä. Puolustuksia saatiin aika hyvin, mutta jatkopalloja sutattiin ja tehtiin virheitä, mikä ei ole meille tyypillistä. Peli antoi uskoa. Tälläkin pelillä pystyimme haastamaan tiukasti VaLePaa.

Janne Kangaskokko: 

  • Tiikerit eivät yllättäneet. Heillä on hyvä torjuntapuolustus. Meidän pelissä positiivista oli torjuntojen määrä. Kuusi jätkää otti torjuntoja. Se saatiin kentälle, mitä viikon aikana on treenattu. Loistavaa, että pystymme pelaamaan molemmilla passareilla. Se on todistettu viikon aikana

X