VaLePan joukkueen kokoaminen hyvässä vaiheessa

VaLePalla on 12 sopimuspelaajaa. Vielä on haussa 1-2 yleispelaajaa riippuen Sakari Mäkisen jatkosta.

Chase Direito USA
Keskipelaaja
Syntynyt 1999, pituus 200 cm
Aikuisena: Menlo Volley

Chase Direiton kotikaupunki Clovis Kaliforniassa on n. 100 000 asukaan kokoinen. Hän aloitti lentopallon pelaamisen 12-vuotiaana. Erittäin urheilullinen ja ponnistusvoimainen Direito on viisi kautta pelannut kalifornialaisen Menlon yliopiston joukkueessa. Nyt on aika suunnata katseet Eurooppaan.

– Ammattilaisura on ollut tavoitteeni ja olen iloinen, että sain mahdollisuuden tulla pelaamaan VaLePaan. Uskon, että Suomen lentopallosarjan kova taso auttaa minua kehittymään pelaajana. VaLePan valmennuksessa minulla on mahdollisuus oppia uusia asioita. Odotan innolla, mitä annettavaa VaLePan kokeneilla pelaajilla on minulle. Toivon, että energisyyteni kentällä ja kentän ulkopuolella sekä urheilullisuuteni auttavat VaLePaa menestymään. 

Janne Kangaskokko näkee Direitossa suuren mahdollisuuden
– Uskomattoman ponnistusvoiman omaava pelaaja. Chase on pelannut menestyksekkäästi collegessa ja aloittaa nyt ammattilaisuraa Euroopassa. Näen erittäin suuren potentiaalin hänessä ja mielenkiintoista nähdä miten hänen fysiikkansa ja meidän pelisysteemimme sopivat yhteen.

Miro Leinonen
Keskipelaaja
Syntynyt 2000, pituus 205 cm
Seurat juniorina: Rikala Volley
Aikuisena: Hurrikaani

Miro on jo kolmas Leinonen VaLePan riveissä. Yhteensä 477 liigaottelua pelannut Miron ja Jirin isä Sami pelasi VaLePan riveissä 90-luvun loppupuolella. Sami Leinonen oli Miron ensimmäinen valmentaja, kun hän 7-vuotiaana aloitti lentopallon pelaamisen Rikalavolleyssa. Miro ja Jiri Leinosen isoisä Olavi Leinonen oli Suomen ensimmäinen lentopalloammattilainen.

Miro Leinosen vakuuttavat esitykset viime kaudella saivat maajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin vakuuttumaan Leinosen taidoista, ja hän on mukana kesän maajoukkueryhmässä. Leinosen vahvuudet ovat laadukas hyökkäyspeli sekä kovat hypärit. Ajoittain hän on pelannut myös hakkurina.

– Tavoitteeni on vakiinnuttaa paikkani maajoukkueessa ja myöhemmin ura lentopalloammattilaisen ulkomailla. VaLePassa saan kokemusta kansainvälisistä peleistä. VaLePa on tasokas joukkue ja Sastamalassa on erinomaiset harjoitteluolosuhteet, joten uskon, että tämä on kehitykseni kannalta erinomainen vaihtoehto.

Janne Kangaskokko on tarkasti seurannut Miro Leinosen otteita Mestaruusliigassa

– Mielenkiintoinen uusi tulokas keskariosastolle. Asenne ja tavoitteet ovat selkeät ja Miro hakee seuraavaa steppiä urallaan. Keskitorjujien välillä tulee olemaan hyvää kilpailua ja jokaisella on hieman erilaiset vahvuusalueet. Maajoukkueen kanssa harjoittelu antaa hyvää pohjaa myös tulevaan kauteen. 

Juho Kaunisto
Yleispelaaja
Syntynyt 1998, pituus 206 cm
Seurat juniorina: Pieksämäen Tsemppi
Aikuisena: LEKA Volley, Vantaa Ducks, Karelian Hurmos, VaLePa, Waremme Volley (BEL), VC Limax (NLD),

Juho Kaunisto kuvailee pilke silmäkulmassa uran alkua. 
– Aloitin pelaamaan lentopalloa 6-vuotiaana Pieksämäen Tsempissä, kun minulta kysyttiin haluaisinko käydä kokeilemassa ja vielä 19 vuotta myöhemmin kokeilu jatkuu.

Kauniston kokeilu on jatkunut myös eri pelipaikoilla. Suomessa hän on pelannut yleispelaajana, mutta ulkomaanvuosina pääasiassa hakkurina. Myös keskipelaajan rooli on mahdollinen, koska hän on loistava torjuja. Monipuolisuus on ehdottomasti Kauniston suurin vahvuus ja siksi hän on ensi kaudella tärkeä pelaaja VaLePalle.

Janne Kangaskokko näkee Kauniston monipuolisuuden joukkueen etuna.
– Juho on tuttu pelaaja minulle ja suurelle osalle joukkuetta. Sopeutuminen tuskin tuottaa suuria vaikeuksia. Juho tulee yleispelaajan tontille, mutta hän pystyy pelaamaan myös muita rooleja. Tämä auttaa koko joukkueen harjoittelua varsinkin, jos tulee esimerkiksi sairastumisia. Juho tuo fyysisyydellään paljon torjuntavoimaa ja näkisin että yhtenä tavoitteena on hyökkäyspelin kehittäminen ja monipuolistaminen.

Kaunisto kokee kehittyneensä pelillisesti ulkomaanvuosien aikana, mutta suurin kasvu tapahtui henkisellä puolella. Harjoittelukulttuuri ja olosuhteet eivät aina vastanneet odotuksia, mutta vaikeudet piti voittaa.

– Halusin VaLePaan, koska tiedän tasan millaiseen ympäristöön ja harjoittelukulttuuriin tulen. Ylpeydellä puen pukkipaidan päälle parin vuoden tauon jälkeen.

Sakari Mäkinen
Yleispelaaja
Syntynyt 1995, pituus 189 cm
Seura juniorina: VaLePa
Aikuisena: VaLePan, Lindemans Alst (BEL), Shaktior Soligorsk (BLR), Hurrikaani, VaLePa

Kuva: Hannu Moilanen

Sakari Mäkisellä on sopimus VaLePan kanssa. Sopimuksessa on ulkomaanpykälä 30.6. asti, joten hänen kohdallaan palataan asiaan heinäkuun alussa.

VaLePa sopimuspelaajat

Passarit
Mikko Esko
Saku Tuomivaara

Keskipelaajat
Jacob Ekman
Miro Leinonen
Chase Direito

Yleispelaajat
Jiri Leinonen
Juho Turri
Juho Kaunisto
Sakari Mäkinen (ulkomaanpykälä 30.6. asti)

Hakkurit
Urpo Sivula
Joel Itänen

Libero 
Eetu Pennanen

Valmennus
Janne Kangaskokko

X