Savo Volley katkaisi VaLePan finaaliputken

Omikron-keväänä lähdetään mielenkiintoisesta asetelmasta Finnish Teknikum Cup 2021:n Final Four turnaukseen ensimmäiseen välieräpeliin. VaLePassa todettiin useampia koronatartuntoja ja Savo Volleykin on uutisoinut yhdestä tartunnasta.  Ensimmäinen jännityksen kohde on millaiset kokoonpanot joukkueilla on tässä tilanteessa.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Savonsalmi, Rösler, Mäkinen, Hänninen, Tihumäki, Ruohola L
Savo Volley: F. Ivanov, Kovac, Jauhiainen, Michelau, Raadik, Lindqvist, Sho L

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 1-3 (25-21, 21-25, 21-25, 21-25)

VaLePan viiden peräkkäisen Cup-voiton sarja tuli päätökseen, kun Savo Volley vei voiton välieräpelissä. VaLePan pelaajien koronasairaudet näkyivät pelissä vääjäämättä eikä joukkueella ollut voimia nousta taistelemaan finaalipaikasta. Viikon tauon jälkeen myöskään pallotuntuma ei ollut parhaimmillaan. Savo Volley oli parempi ja ansaitsi voittonsa ja siitä heille onnittelut. Hieman ihmetystä herätti, että Ettan joukkueessa Suomen Cupia pelannut Michel Michelau sai pelioikeuden toiseen joukkueeseen. Aiemmin Cupin pelejä ei ole saanut pelata Suomessa eikä kansainvälisissä otteluissa kahdessa eri joukkueessa saman kauden aikana.

Savo Volley lähti peliin vahvasti ja siirtyi Michael Michelaun kahdella perättäisellä ässällä 8-4 johtoon. VaLePa kiri pikkuhiljaa ja tilanteessa 14-12 Savo Volleylle valmentaja Janne Kangaskokko otti tuplavaihdon. Sakari Mäkisen syöttövuorolla peli tasoittui ja Alberto Cavasin tasoitti 16-16. Seuraavaksi pukkipaitojen uusi vahvistus Sebastian Rösler onnistui mainiosti aloitussyötöissä 19-17 ja vielä Cavasinin hyökkäyksellä 20-17. Tässä vaiheessa Savo Volley vaihtoi hakkuriksi Veikka Lindqvistin tilalle Mikko Räsäsen. Erä päättyi Räsäsen hyökkäysvirheeseen.

Toisessa erässä Savo Volley puolusti erinomaisesti ja päätti jatkohyökkäykset tehokkaasti. Erän ratkaisu tapahtui Fedor Ivanovin syöttövuorolla. VaLePan vastaanotto oli vaikeuksissa ja hyökkäysten teho jäi vajaaksi. Savo Volleyn kahden ensimmäisen erän tehopelaaja oli Michael Michelau. Hän teki joukkueensa 36 hyökkäyspisteestä 15 teho +13.

Kolmannen erän aluksi Keijo Yli-Kivistö antoi punaisen kortin Janne Kangaskokolle. Pelin edetessä entistä selvemmin alkoi näkyä VaLePan viikon sairastelun vaikutukset. On luonnollista, että suurin terävyys puuttui. VaLePa pääsi erän lopussa pisteen päähän 20-21, mutta Savo Volleyn kaksi perättäistä torjuntaa veivät eräpalloon. Savo Volleyn näkyvimmäksi pelaajaksi erässä nousi Andrus Raadik.

Neljänteen erään Kangaskokko otti hakkuriksi Alberto Cavasinin. Erän puolivälissä näytti, että pukkipaitojen energia oli lopussa ja savolaiset karkasivat 16-12 johtoon. Sieltä kuitenkin VaLePa nousi taistelemaan vielä voitosta kahdella Severi Savonsalmen peräkkäisellä torjunnalla. Selkein ero pelissä tuli torjunnoilla, jotka Savo Volley vei 18-9.

Savo Volleyn tehokkaimmat olivat laitahyökkääjät Andrus Raadik ja Michel Michelau. VaLePan uusi keskipelaaja Sebastian Röselau ehti käydä yhdet harjoitukset ennen peliä. Yhteispeli oli luonnollisesti vielä hakusessa, mutta muutamia näyttäviä keskihyökkäyksiä ja hänestä on vielä varmasti paljon iloa kauden aikana.

Pisteet

VaLePa:Mäkinen 17/+8, Hänninen 13/+5, Savonsalmi 8/+3

Savo Volley: Raadik 20/+9, Michelau 19/+11, Jauhiainen 11/+9

X