VaLePa otti vakaalla otteella voiton ensimmäisessä finaalipelissä

Ensimmäinen finaalipeli keräsi hienosti akaalaisia kannustajia katsomoon. Heidän fanikulttuurinsa on Mestaruusliigan parhaimmistoa, yhtenäiset sinivalkoiset asut, rehti kannustus omille myös vaikeina hetkinä. Valepalaisfanit vastasivat huutoon hienosti. Pelissä 964 katsojaa loivat loistavan paikallispelitunnelman, jossa musiikit ja jopa kuulutukset jäivät kannustuksen jalkoihin. Ottelussa taisi Akaa-Volleyn pelaajilla olla ylimääräistä jännitystä ensimmäisessä finaalipelissä. Se näkyi virheinä varsinkin suorina hyökkäysvirheinä. Sarja jatkuu perjantaina Akaa Areenassa. Sinne on ilmainen bussikuljetus, joka lähtee linja-autoasemalta perjantaina klo 16.30. Ilmoittautumiset toimisto@valepa.fi.

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-0 (25-18, 25-22, 25-14)

Ensimmäisessä erässä VaLePa puolusti loistavasti Akaa-Volleyn hyökkäyksiä Eetu Pennasen johdolla, varsinkin Ali Fazlin hyökkäyksiltä syötiin terävin tehokkuus. Kun vielä joukkueen toinen tehomies Greg Petty jäi miinuksille, ei pukkipaidoilla ollut vaikeuksia.

Toisen erän tilanteessa 12-5 Joel Itänen tuli virheilleen Ali Fazlin tilalle hakkuriksi. Itäsen hyökkäyksellä ja pahoilla aloituksilla Akaa-Volley tuli tasoihin 20-20. Erän loppuhetkillä Karli Allik otti hienosti vastaan Beikin aloituspommin ja myöhemmin päätti erän nelospaikan hyökkäyksellä.

Kolmas erä oli sitten selvää pukkipaitojen hallintaa vähillä virheillä. Tässä erässä Urpo Sivula pelasi huippuerän 86 %:n tapolla.

VaLePan pelissä oli silmiinpistävää rauhallisuus ja luotto omaan tekemiseen. Joukkueen vastaanotto toimi mainiosti ja virheet pysyivät maltillisina. Urpo Sivula palasi huippu tasolle tässä pelissä ja Jacob Ekman oli joukkueessa toiseksi tehokkain. Sakari Mäkinen oli jälleen hyvä vastaanotossa ja hyökkäyksissä, erityisesti kutospaikan hyökkäys on hyvä lisä joukkueen peliin. Karli Allikin syöttö on liigan pahimpia. Mikko Esko palkittiin parhaana ja hän piti akaalaisten torjunnan varpaillaan. Iso voiton avain oli ero hyökkäysvirheissä VaLePa 6, Akaa Volley 15.

Akaa-Volleyn hyökkäyspeli oli keskipelaajien varassa. Sauli Sinkkonen oli tehokkain ja vaihdosta tullut Panu Pitkänen onnistui myös. 

Sastamalan Hyvinvointiapteekin palkinto ykkössuorituksesta meni VaLePan Urpo Sivulalle. 

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja kaupunginvaltuutettu Ulla Yli-Hongisto palkitsivat MVP-pelaajat.
VaLePa Mikko Esko
Akaa-Volley Sauli Sinkkonen

Ässät 6-4
Syöttövirheet 6-7
Vastaanotto 56%-44%
Hyökkäys 52%-41%
Torjunnat 6-6.

Pisteet
VaLePa Sivula 13/+9, Ekman 11/+10, Allik 10/+4
Akaa-Volley Sinkkonen 8/+7, Petty 8/-3, Pitkänen 6/+4

Mikko Esko: Oltiin valmiita pelaamaan tätä ensimmäistä finaaliottelua ja jotenkin tuntui, että Akaa ei ihan vielä päässyt tässä alussa peliin ja päästiin viemään alusta asti peliä. Toisessa erässä tuli ainoastaan sellainen hieman heikompi hetki ja siinä tuli hyvä osoitus siitä, että erät täytyy pelata loppuun asti vaikka olisi kuinka monen pisteen johto. Tosi tyytyväinen olen tähän avauspeliin ja perjantaina jatkuu.

Panu Pitkänen: Ei tätä ottelua voi oikein taistoksi sanoa meidän osalta, ei ollut taisteluilmettä kentällä. Huono esitys meiltä ja vähän samankaltainen kuin meillä on ollut tällä kaudella aikaisemminkin VaLePaa vastaan. Ilmettä ja asennetta pitää löytää seuraavaan peliin. Vähän ehkä tällainen ”finaalikammo”, hieman ihmeteltiin ja katseltiin mitä tapahtuu. Seurahistorian ensimmäinen finaalikamppailu, mutta oli myös ensimmäinen mahdollisuus voittaa ensimmäinen finaalipeli. Ei oltu valmiita oikein millään asteella.

Janne Kangaskokko: Hyvä startti, oltiin valmiita pelaamaan, kuten Mikkokin sanoi. Syöttö-vastaanotto toimi niin kuin kuuluu meillä toimiakin. Virheherkkyys Akaalla laittoi pakkaa sekaisin heillä, mutta me jaksettiin painaa omaa systeemiä ihan kiitettävästi. 

Olli Kunnari: Ei ollut yksittäistä osa-aluetta, erityisesti hyökkäysteho oli niin alhaisella teholla ja sillä ei pysty pelejä voittamaan. Mutta myös kaksi edellistä kosketusta ennen hyökkäystä niin sinne pitää laatua saada. Vastaanottopuolella oltiin perässä ja hyökkäyksessä aikamoinen määrä virheitä. VaLePan hyökkäysprosentti ei myöskään ollut älyttömän korkea, mutta erityisesti meidän teho hyökkäyksessä oli heikko. Tästä lähdetään metsästämään keinoja perjantain ja lauantain otteluun.

Ottelutilasto

Hannu Moilasen Kuvat Facebookissa.

X