Saku Tuomivaara tähtää huippupassariksi – Pennanen ja Sivula jatkavat VaLePassa

Saku Tuomivaara

Passari
Syntynyt 2002, pituus 192 cm
Junioriseurat: TT-Volley, Luolajan Kajastus, A-Volley, Lempäälän Jyry
Aikuisena: Lempo-Volley ja Akaa-Volley

Kuva: Mestaruusliiga

Saku Tuomivaara aloitti lentopallon pelaamisen Hämeenlinnan seudulla 6-vuotiaana. Juniorivuosien jälkeen tie vei Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueeseen ja sieltä farmisopimuksen kautta Akaaseen ja lopulta Akaa-Volleyn liigajoukkueeseen. Lahjakas Tuomivaara on asettanut uralleen selkeän tavoitteen kehittyä urallaan huippupassariksi. 

– Tavoitteenani lentopalloilijana on päästä illasta toiseen haastaan itseäni mahdollisimman paljon sekä joskus olla täysammatilainen. Halusin tulla VaLePaan, sillä tiesin, että täällä hoidetaan kaikki ammattimaisesti sekä treenaaminen että sen ulkopuolinen tärkeä työ. 

Tuomivaara odottaa innolla tulevaa sarjakautta. Hän kokee, että hänellä on paljon annettavaa joukkueelle, mutta myös opittavaa.

– Odotan tulevalta kaudelta, että hitsaannutaan joukkueena hyvin yhteen ja sitä kautta pääsemme tavoitteisiimme. Koen olevani hyvä joukkuekaveri sekä kentällä hengenluoja. Kehitettävää löytyy niin lajillisesti kuin fyysisesti, jotta joku päivä pääsen tavoitteeseeni täysammatilaisuudesta.

VaLePan päävalmentaja on vakuuttunut nuoren passarin halusta kehittyä urallaan

– Saku on nuori ja kehittyvä pelaaja, jolla on tavoitteet ja arvot selvinä. Lyhyen tutustumisen aikana olen saanut kuvan määrätietoisesta pelaajasta, joka on valmis laittamaan itsensä likoon. Olen seuraillut Sakua muutaman vuoden ja pidän hänen pelityylistään. Täydellinen panostus lentopalloon edesauttaa varmasti tulevana vuonna kehitystä.

Eetu Pennanen

Libero
Syntynyt 1991, pituus 181 cm
Junioriseura: East Volley jr.
Aikuisena: Saimaa Volley, Mutalan Riento, Etta, Akaa-Volley, Etta

+VaLePa-Tuto Volley 6.11.2022, kuva Hannu Moilanen

Savonlinnassa lentopallo-oppinsa saanut Eetu Pennanen kuuluu VaLePan joukkueen kokeneeseen pelaajakaartiin. Pennanen päätti keväällä 2022 siirtyä yleispelaajasta liberoksi VaLePaan. Päätös oli kaikin tavoin onnistunut. Kauden päätyttyä Pennanen valittiin Mestaruusliigan tähdistön liberoksi, lisäksi hän voitti runkosarjan PROLibero kilpailun ja palkintokaappiin tuli Suomen mestaruus ja Suomen Cup kultamitalit. Tavoitteellisena urheilijana Pennanen suuntaa katseet kohti uusia haasteita.

– Eka vuosi oli opettavainen uuden pelipaikan suhteen, nousujohteinen ja haastava mukavalla tavalla. Tuplamestaruus oli hieno kokea, mutta jätti nälkää europelejä ajatellen, koska Mestarien liigan lohkovaihe olisi kova juttu ja selkeä tavoite ensi kaudelle. 

Pennanen on kotiutunut Sastamalaan erinomaisesti ja päätös uran jatkamisesta VaLePassa oli helppo.

– Päätös jatkaa VaLePassa oli helppo, koska täällä on upeat fanit ja Sastamalassa on lentopalloilijalle parhaat olosuhteet. Tulevalle kaudelle odotan niin kentällä kuin yleisössä yhtä hyvää meininkiä.

Janne Kangaskokko on tyytyväinen, että tärkeällä liberon pelipaikalla on tuttu, luotettava pelaaja.

– Eetu pelasi hienon kauden roolinvaihdoksen jälkeen ja suoriutui nousujohteisesti vaativasta liberon paikasta. Eetu sopii loistavasti joukkueeseen taidoiltaan ja persoonaltaan. Eetu on kentällä rauhoittava elementti ja viimeisen päälle joukkuepelaaja. Hienoa jatkaa Eetun kanssa hyvin alkanutta kehitystyötä.

Urpo Sivula

Hakkuri
Syntynyt 1988, pituus 195 cm
Junioriseurat: Kurun Ryhti, Virtain Urheilijat 
Aikuisena: Sampo, Galatasaray (TUR), Monza (ITA), Cavriago (ITA), Berlin (GER), Tiikerit,  Izmir (TUR), Loimu, VaLePa, Akaa-Volley, VaLePa

VaLePa-Karelian Hurmos 21.12.2022, kuva Hannu Moilanen

Urpo Sivula palasi viime kesänä VaLePaan. Aiemmin Sivula ehti voittaa pukkipaidassa kolme kultamitalia ja mestaruusputki sai jatkoa tänä keväänä. Kovakuntoinen Sivula loukkaantui harmillisesti syksyllä Akaassa. Vaikka kuntoutuminen oli nopeaa, hän ei ehtinyt täysin kuntoutua Mestarien liigan karsintavaiheen peleihin. Syksyllä VaLePa Suomen mestarina osallistuu jälleen Mestarien liigaan ja tavoitteena on kauden 2017-2018 tavoin saada paikka lohkovaiheseen.

– Tulo takaisin VaLePaan oli kuin kotiinpaluu, koska täällä olen tuntenut aina olevani paikassa, mihin kuulun ja tietenkin, kun menestystäkin on tullut. Vielä, kun pitkät harjoitusmatkat jäi pois, perheen parissa saa aikaa enemmän ja pojat pääsee peleihin, niin kaikki meni nappiin!

Kotimaisen ja kansainvälisen menestyksen lisäksi on Sivulalla vielä tulevalle kaudelle erityistavoite.

– Tuleva kausi tulee olemaan omilta tavoitteiltani sama kun aina. Suomessa lähdetään voittamaan cuppia ja liigan mestaruutta. Mestarien liigan lohkovaihe on iso tavoite eurokentillä! Mestaruusliigaan oman kipinän tuo Nortsan ohittaminen kaikkien aikojen pisteykkösenä, joten motivaatioo riittää.

Janne Kangaskokko tuntee hakkurinsa vahvuudet


– Huippuhakkuri, joka tasaisuudellaan ja kokemuksellaan auttaa joukkuetta päivästä toiseen. Isona tavoitteena mielestäni on pysyä hyvässä kunnossa ja terveenä, ja sitä kautta löytää huippukunto erityisesti alkukauden europeleihin sekä kevään ratkaisuhetkiin.

X