VaLePalla onnistunut kenraaliharjoitus ennen Mestarien liigan turnausta

Pukkipaidat matkasivat Pälkäneen uuteen Kostia Areenaan viimeistelemään kuvioita ennen Mestarien liigan ensimmäisen kierroksen pelejä. Vastustajaksi asettui yksi Mestaruusliigan suosikeista, Akaa-Volley. Ottelutapahtuman järjestelyistä vastasi 1-sarjaan noussut Pälkäneen Luja-Lukko.

Varsinainen peli meni VaLePalle 3-0 (25-18, 29-27, 25-20). Lisäerän vei Akaa-Volley selvästi 25-15.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Akaa-Volley: Keel, Kaatrasalo, Kaurto, Nurmesniemi, Mikkonen, Sivula, libero Köykkä

VaLePan aloituskuusikon peli on hyvin hallinnassa jo tässä vaiheessa kautta. Pelaaminen on tasapainoista eri osa-alueilla. Tänään erityisen hyvin onnistuivat laitapelaajat. Yleispelaajat, parhaana palkittu Romanss Sauss ja Sakari Mäkinen sekä hakkuri Aaro Nikula päättivät hyökkäykset hyvillä tehoilla. Vastaanotto toimi hyvin ja Mikko Eskolla oli hyvät aseet juoksuttaa vastustajan torjuntaa. Risto Ruohola haki jälleen hyvin puolustuspalloja. Myös torjuntapeli toimi mallikkaasti David Petterssonin ja Mikko Karjarinnan johdolla. 

Ensi viikolla VaLePa matkaa Romaniaan Mestarien liigan turnaukseen ja kohtaa siellä kroatialaisen Ribola Kastelan (23.9.) ja isäntäjoukkue Arcada Galatin (24.9.). VaLePa pelaa Mestarien liigaa nimellä Ford Levoranta Sastamala. 

Koronavirus on tuonut mukanaan erityisjärjestelyt. Mestarien liigasta vastaava Euroopan Lentopalloliitto, CEV, on lähettänyt romanialaiselle turnauksen järjestäjälle hyvin tarkat ohjeet toiminnasta turnauksen aikana. Samoin jokaiselle joukkueelle on toimitettu tarkat toimintaohjeet matkalle ja perillä turnauspaikalla. 

Matkan jälkeen VaLePan joukkue on karanteenissa 14 vuorokautta. Tämän vuoksi pukkipaitojen Mestaruusliigan sarja-avaus siirtyy ja ensimmäinen peli on 10.10. Sastamalassa Ettaa vastaan. 

X