Huomenna Vexve Areenan viimeinen liigapeli tällä kaudella

VaLePan ja Savo Volleyn finaalisarja on katkolla huomenna Vexve Areenalla. Mikäli VaLePa voittaa, joukkue saa juhlia mestaruutta. Savo Volleyn voittaessa pelataan vielä lauantaina Kuopiossa. Joka tapauksessa tämä on kauden viimeinen liigapeli Sastamalassa Vexve Areenalla. Pudotuspeleissä usein puhutaan kotiedusta. Finaalisarjassa ovat vastakkain huippujoukkueet ja keskittyminen on vahvasti pelissä, jolloin tutun kotisalin merkitys pienenee. Erittäin tärkeää on omien fanien kannustus ja tuki. Mikko Esko kertoi Kuopion pelien jälkeen, että VaLePan fanien innokkaasta ja väsymättömästä kannustuksesta oli iso hyöty. Varmasti saadaan hyvä kannustus ja tunnelma huomenna kauden viimeiseen kotipeliin. Tehdään tästä yhdessä hieno tapahtuma!

VaLePan kokoonpanossa ei varmaan huomennakaan ole isoja yllätyksiä, sillä Janne Kangaskokko on koko kauden lähes samalla seitsikolla. Yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen ovat pelipaikallaan ehdotonta eliittiä. Erityisesti heidän tavaramerkkinään on taitava ja monipuolinen pelaaminen. Hakkuri Matias Tihumäki on ottanut kauden aikana merkittäviä kehitysaskeleita, hän on pudotuspeleissä ollut ässä- ja torjuntatilastossa VaLePan paras. Risto Ruohola on liberona noussut keväällä uudelle tasolle ja luo hienoilla puolustuksilla henkeä koko joukkueeseen. Mikko Karjarinta on viime metreillä kuntoutunut pelikuntoon ja on iso pelote keskiverkolla ja hyvä pari Severi Savonsalmelle. Sebastian Rösler on erilainen vaihtoehto keskipelaajan paikalle. Mikko Esko saa kokeneena ja taitavana pelinrakentajana hyökkääjistä parhaat tehot esille. Hänen roolinsa suuri monet isot pelit nähneenä myös joukkueen isähahmona nuorille pelaajille. Joel Laakso ja Albero Cavasin ovat käytettävissä passarin ja hakkurin tuplavaihdossa. Myös yleispelaajat Ville Järnvall ja Raivis Oiguss ovat käytettävissä yleispelaajina.

Savo Volleyn peliin yleispelaaja Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu ovat tuoneet taitojensa lisäksi henkistä johtajuutta savolaisten peliin. Passari Fedor Ivanov on hyvällä menestyksellä käyttänyt keskipelaajiaan hyökkäyksessä, he ovat kärkisijoilla hyökkäystehokkuudessa ja torjuntatilastossa. Yleispelaajista Andrus Raadik on hyvä vastaanottaja ja voimakkaiden viistohyökkäysten päättäjä. Michael Michelau on myös saanut peliaikaa. Libero Sho on hyvän pelaamisen lisäksi tunnettu näyttävistä juoksutuuletuksista. Ojansivun lisäksi hakkurina ovat pelanneet Mikko Räsänen ja nuori Veikka Lindqvist. Toinen passari Ilja Ivanovilla on kova hyppysyöttö ja hän on usein tullut syöttövaihdosta peliin.

Sähköisestä tunnelmasta vastaa myös otteluisäntä Sähkötekniikka Lehto Oy  https://sahkotekniikkalehto.fi

X