Ducks kiusasi VaLePaa täydet viisi erää

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-2 (18-25, 25-12, 25-20, 18-25, 15-11) 

Vallan tavaksi on tullut, että VaLePan kotipelin alussa vietetään juhlahetki. Tänään Sauli Pappa Vainiomäen Muistorahaston edustajat Kari Kaaja, Mauri Tuominen ja Arto Satonen muistivat Pappan viimeisiä juniorivalmennettavia VaLePan Mestaruusliigajoukkueessa, Paavo Kaskea ja Aaro Pihlajamäkeä, rahaston stipendillä. Muistorahasto tukee mm. vähävaraisia junioreita lentopallossa, mutta myös muissa lajeissa. 

Vantaa Ducks on esittänyt erinomaisia otteita pitkin syksyä eikä tänäänkään tarvinnut pettyä. Katsojia oli 313 ja he saivat viihdettä koko rahalla. Kaikilla katsojilla oli maski ja turvavälit toteutuivat. Paikan päällä pystyi tuntemaan tiukan pelin äärimmäisen jännityksen, mikä ei sillä tavalla fanikamerasta välity.

Aloituskokoonpanot 
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Ducks: Väänänen, Carmody, Lehtonen, Kattelus, Kyrölä, libero Vuorinen

Ottelu oli erittäin viihdyttävä kokemus. Nähtiin pitkiä palloralleja ja kovaa taistelua. Pukkipaidat tekivät tänään tavallista enemmän omia suoria virheitä.

– Ottelun jälkeen keskustelimme virhemäärästä. Takana ollut tiukka viikko ja kova rasitus päällä. Pitää olla tyytyväinen, että klaarattiin viides erä, arvioi VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko pelin jälkeen. 

Viisieräinen peli ei kuitenkaan suinkaan johtunut VaLePan virheistä. Ankkajoukko taisteli palloja peliin hämmästyttävällä tavalla. Osittain vantaalaisten sinnikäs puolustus sai kotijoukkueen tekemään virheitä

– Edellinen peli oli haastava ja käytiin joukkueen kanssa keskustelua. Pystyimme tuosta muuttamaan omaa peliä. Selkeästi hävittiin vastaanottoprosenteissa, mutta silti pystyimme pelaamaan. Olen tyytyväinen torjunta-puolustus pelaamiseen. Peli on kehittynyt viime kaudesta, arvioi Juho Rajala pelin jälkeen.

VaLePa oli jälleen erinomainen vastaanotossa vo 77% ja täydellisetkin 34%. Sakari Mäkinen oli jälleen tarkka vastaanotossa ja hyökkäys toimi tehokkaasti. Romans Sauss onnistui kovissa aloitussyötöissä ja vastasi tehoista kriittisillä hetkillä. Tämän vahvisti myös Kangaskokko. –  Romans oli mies paikallaan vaikeissa tilanteissa. 

Haastava peli meille tänään. Pelasimme hyvän vastaanottopelin, mutta hyökkäyspelissä teimme paljon virheitä. Ducks pelasi hyvin, mutta pystyimme hakemaan kuitenkin voiton lopulta, analysoi Sauss peliä.

– Henkilökohtaisesti taisi olla ensimmäinen piste ikinä Vexveltä. Peli oli jossakin vaiheessa hallinnassakin, emme vain pystyneet pitämään hallintaa koko aikaa, pitää olla kova, kun pelejä ratkotaan, totesi Jokela.

Kalle Kattelus ihastutti taitavalla pelaamisella.  Tommy Carmody hyökkäsi välillä ällistyttävistä korkeuksista.

Otteluisäntä Arto Satonen valitsi molempien joukkueiden parhaat pelaajat. 
VaLePa: Romans Sauss
Ducks: Joona Väänänen

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Sauss 18/+15, Nikula 17/+8, Mäkinen 16/+6
Ducks: Jokela 27/+16, Kattelus 10/+2, Lehtonen 8/+8

Pistekilpailu
3 Mikko Esko VaLePa
2 Joonas Jokela Ducks
1 Sakari Mäkinen

ProLibero Esko Vuorinen Ducks

X