Karli Allik väkevänä syöttöviivan takana

Akaa Areenan Mestaruusliigan ennätysyleisö 1311 loi hienon finaalitunnelman Akaa Areenalle. Tyrvääläisiäkin oli paikalla bussilastillinen ja vähintään toinen mokoma omilla autoilla. Tunnelma läpi pelin oli hieno. Ottelu nousi finaalipelin arvoiseksi, nähtiin tasaista kamppailua pisteistä, komeaa puolustuspeliä ja näyttäviä suorituksia. 

2. finaali 

Akaa-Volley – VaLePa Sastamala Tampere 1-3 ( 20-25, 25-19, 23-25, 18-25)

Ensimmäisessä finaalipelissä vaisusti pelanneet Greg Petty ja Ali Fazli osoittivat heti pelin alussa, että Akaa-Volley taistelee tänään lujasti voitosta. Heidän panoksensa ei riittänyt vielä ensimmäisessä erässä. VaLePa pelasi vähemmillä virheillä ja Karli Allikin ja Severi Savonsalmen tehoilla pukkipaidat veivät erän.

Toinen erä oli Ali Fazlin näytöstä 12 passia, 10 pistettä ei virheitä. 

Kolmas erä eteni loppumetreille tasaisesti. 17-17 tilanteessa Allikin nelospaikan hyökkäyksen jälkeen hän meni syöttämään, ensin ässä, sitten akaalaisten verkkovirhe ja vielä Savonsalmen näyttävä torjunta Fazlista. Erän lopussa Fazlin hyökkäyksellä, Sauli Sinkkosen torjunnalla Jacob Ekmanista Akaa-Volley nousi 23-24 tilanteeseen. Ekman päätti erän keskihyökkäyksellä.

Neljättä erää pukkipaidat johtivat koko ajan parilla pisteellä. Allikin ässällä VaLePan 20-17 johtotilanteen jälkeen Fazli oli vaikeuksissa hyökkäyksissä ja ottelu päättyi Beikin hyökkäysvirheeseen. 

Karli Allik pelasi loistopelin 5 ässää ja vain 1 syöttövirhe on erinomainen saldo, vastaanotto 86% ja hyökkäyskin 57%. Sakari Mäkinen ja Eetu Pennanen vastaanottivat myös hyvin ja Mäkiseltä myös älykkäitä ratkaisuja verkolla. Jacob Ekman otti komeasti 4 torjuntaa.

Ali Fazli oli ajoittain näyttävä, mutta virheitäkin tuli. Sauli Sinkkonen oli tasaisin suorittaja. 

Ottelusarja jatkuu huomenna klo 17. Akaa Areenalla.

Ottelutilasto

X