Savo Volley otteluvoittoon vähemmillä virheillä

VaLePa johti ottelusarjaa ennen illan peliä voitoin 2-1 ja tavoitteli Savo Volleyn kotiedun ryöstöä kauden ennätysyleisön edessä. Savo Volley pystyi kotikentällään nousemaan hurmioituneeseen peliin, rohkeat onnistuneet ratkaisut ruokkivat savolaisten itseluottamusta. VaLePan peli puolestaan meni liian varovaiseksi. Se näkyi mm. varovaisina aloitussyöttöinä, joista Savo Volleyn vastaanotto nosti pallot virheettömästi passarille ja he päättivät vastahyökkäykset tehokkaasti. Syöttö/vastaanottopeli kääntyi tänään savolaisten eduksi. 

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 3-1 (25-16, 25-15, 22-25, 25-20)

Aloituskokoonpanot

Savo Volley: F. Ivanov, Kovac, Jauhiainen, Raadik, Siltala, Sho L

VaLePa: Esko, Savonsalmi, Rösler, Mäkinen, Hänninen, Tihumäki, Ruohola L

Kaksi ensimmäistä erää oli savolaisten suvereenia hallintaa. Savo Volleyn pelaajat syöttivät kovaa vähillä virheillä ja VaLePan vastaanoton tarkkuus jäi heikoksi. VaLePalle puolestaan tuli 7 syöttövirhettä, 8 suoraa hyökkäysvirhettä. Kotijoukkue syötti 7 ässää ja otti 4 torjuntaa. 

Pitkän erätauon jälkeen VaLePa pääsi peliin mukaan. Vastaanotto tuli tarkemmaksi ja se helpotti hyökkääjien työskentelyä. Jiri Hänninen piti hyökkäyspelissä VaLePaa voittotaistelussa. Tilanteen 21-21 jälkeen Hänninen teki joukkueen kaikki pisteet hyökkäyksillä.

Neljänteen erään Savo Volley tuli jälleen vahvasti Andrus Raadikin johdolla ja karkasi erävoittoon. VaLePan pelissä ilahduttavaa oli, että Sebastian Rösler löysi tähän erään hyvät hyökkäystehot. 

Keskihyökkäysten määrässä ei joukkueiden välillä ollut eroja, mutta tehoissa kyllä. Savo Volleyn molemmat keskipelaajat saivat 8 passia, joista Kovac teki 7 ja Jauhiainen 6 pistettä. Antti Siltala hyökkäsi pelissä 41%:n tehokkuudella ja vastaanotti 46%:n tarkkuudella. Samoin Raadik hyökkäsi 41%.n teholla ja Ojansivun hyökkäys 44%. Hyviä lukuja, mutta VaLePalla on kaikki mahdollisuudet kääntää huominen peli voitoksi, kun saadaan karsittua omia virheitä. 

Liitteenä VaLePan tilasto

X