VaLePan ja Savo Volleyn lentopallofinaaleissa erityistä hohtoa

VaLePa vei ensimmäisen finaalikamppailun Siilinjärvellä tiukan taiston jälkeen 3-2. Finaalisarja jatkuu kahdella peräkkäisellä kotipelillä.

Toinen finaaliottelu

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 13.4. Vexve Areena klo 18.30. Otteluisäntä Hyötykeräys

Kolmas finaaliottelu

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 14.4. Vexve Areena klo 18.30. Otteluisäntä Sastamalan kaupunki

Lippuja ennakkoon Lippu.fi sekä toimistolta ma, ti, ke ja to 10-14

Lentopallon finaaleissa on vastakkain kaksi ehdottomasti Suomen parasta lentopallojoukkuetta ja näin Mestaruusliiga saa hienon päätöksen. Suomen lentopallon kaksi legendaa Olli-Pekka Lelu Ojansivu ja Antti Siltala ovat ilmoittaneet, että heidän lentopallouransa pelaajana päättyy tähän kauteen. Lentopalloromantikon upea huipennus on, kun Lelu Ojansivu pelaa viimeisellä kaudellaan finaaleja Sastamalassa. Vammala on paikka, jossa Lelu on viettänyt lapsuutensa ja saanut lentopallo-oppinsa Sauli Pappa Vainiomäen persoonallisessa opastuksessa. Pappan (tyrvääläinen taivutusmuoto) valmennusmetodeissa myös nurkassa seisottaminen tuli kysymykseen. Kahden voimakastahtoisen persoonan välillä käytiin ajoittain kovaa henkistä vääntöä , mutta tulokseksi jäi Lelun suuri kunnioitus ja arvostus vuonna 2017 edesmennyttä Pappaa kohtaan. Pappa luonnollisesti oli erittäin ylpeä Lelun saavutuksista. Lelu muistelee lämmöllä unelmiensa täyttymystä, kun hän 16-vuotiaana sai pelata ensimmäisen liigapelinsä VaLePassa. 

Siltala ja Ojansivu ovat joukkueessaan vahvoja henkisiä johtajia. Erityisesti Siltala on osoittanut pudotuspeleissä todella vahvaa kevätkuntoa eikä VaLePakaan meinannut saada hänestä otetta Siilinjärvellä. Savo Volleylla onkin laaja yleispelaajaosasto. Andrus Raadik on ollut koko kauden ajan erittäin vahva ja Ettasta kesken kauden siirtynyt Michael Michelau monipuolinen pelaaja. 

Ojansivun kanssa hakkuripaikasta kamppailee kovakätinen Mikko Räsänen ja nuori lahjakas Veikka Lindqvist. Keskimiehet Jakub Kovac ja Miki Jauhiainen ovat pituudestaan huolimatta nopeita torjunnassa. Maajoukkueryhmään valittu passari Fedor Ivanov järjestelee hyökkääjille hyökkäyspaikat ja libero Sho puolestaan pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla nostamaan pallot tarkasti Ivanoville.

VaLePan joukkuetta ovat koetelleet kauden mittaan erilaiset sairaudet ja loukkaantumiset. Ratkaisuhetkille miehet on saatu pelikuntoon ja libero Risto Ruoholan rinnalle on muodostunut selkeä ykköskuusikko. Passarina on Mestaruusliigan kokenein pelinrakentaja Mikko Esko. Joel Laaksolla on runsaasti liigakokemusta ja hän on kauden aikana näyttänyt taitonsa. Keskipelaajista Severi Savonsalmi on pelannut pudotuspeleissä kauden parhaita pelejään. Sebastian Rösler on nopeajalkainen ja kimmoisa ja hänen hyppysyöttönsä on vaarallinen. Mikko Karjarinta on loukkaantumisen jälkeen kuntoutunut ja hän on hyvinkin käyttökelpoinen vaihtoehto. VaLePalla on erittäin taitavat yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen, valepalaisena on ilo seurata heidän otteitaan. Heilläkin on hyvät vaihtoehdot Ville Järnvall ja Raiviss Oiguss, jotka ovat ottaneet isoja kehitysaskeleita kauden aikana. Matias Tihumäki on myös kehittynyt hurjasti ja ottanut ykköshakkurin paikan. Alberto Cavasin on Savo Volleyn Mikko Räsäsen tyyppinen hakkuri, pallo lähtee parhaimmillaan tosi kovaa. Libero Risto Ruohola pelipaikallaan liigan parhaimmistoa ja hän on ollut pudotuspeleissä erityisen hyvä.

Otteluisäntänä on Hyötykeräys. VaLePan ja Hyötykeräyksen yhteistyön tavoite on lähteä kulkemaan yhdessä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Keskiviikon pelissä lasketaan ottelutapahtuman hiilijalanjälki. Torstaina otteluisäntänä on Sastamalan kaupunki, silloin pyydetään katsojia tuomaan oma muki peliin ja päästään vertaamaan sen vaikutusta hiilijalanjälkeen. Torstaina on myynnissä 30 VaLePa-kuksaa.

Artikkelikuva Juha Leskinen

X