VaLePa käänsi alkujännityksen voitoksi

Ottelun aluksi Marju Inkinen lauloi Maamme-laulun ja ensimmäisellä erätauolla huomioitiin SM-hopeaa voittaneet C-tytöt.

Yleisöä saapui hienosti tänään Vexve Areenalle ja ottelussa oli finaalin arvoinen tunnelma. Vaikka savolaisten fanibussi tulee vasta huomenna, oli myös Savo Volleyn kannattajia runsaasti paikalla nostamassa tunnelmaa. Lisäksi lentopallofaneja oli tullut Sastamalaan ympäri Suomea. Viimeksi finaaleja on pelattu yleisön edessä keväällä 2019. Ehkä siitä johtuen peli ison yleisön edessä oli molemmilla joukkueilla jännittynyttä. Aluksi pukkipaidat hermoilivat enemmän kotiyleisön edessä. Kun VaLePan otteet vapautuivat tuli savolaisille enemmän suoria virheitä ja VaLePa käänsi ottelun voitoksi. 

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 3-1 (17-25, 25-21,25-23,25-16)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Rösler, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Tihumäki, Ruohola L
Savo Volley: F. Ivanov, Kovac, Jauhiainen, Raadik, Michelau, Räsänen, Sho L

Ensimmäisessä erässä suuri yleisömäärä kipsasi enemmän kotijoukkuetta. Otteissa oli varovaisuutta ja sen seurauksena suoria virheitä. VaLePan +/- tilasto erikoinen 11/-3. Savo Volley hyökkäsi ilma virheitä ja torjuntaan lyöntejä tehokkaasti ja ansaitsi erävoiton. Michael Michelau oli joukkueensa tehokkain. 

Toisessa erässä VaLePa hivenen vapautui. Sakari Mäkinen vastasi edelleen laitahyökkäystehoista ja Severi Savonsalmi onnistui myös. Mikko Esko teki hyökkäyspisteitä toiseksi eniten Mäkisen jälkeen. Matias Tihumäen syöttövuorot olivat erävoiton kannalta tärkeitä. Hän syötti yhdeksän kertaa, joista kaksi ässää ja yksi nousi vastapalloksi. Andrus Raadik ja Mikko Räsänen pelasivat hyvällä tasolla. Se ei riittänyt, lisäksi viisi syöttövirhettä ilman ässiä oli liikaa. 

Kolmannessa erässä Savo Volley sortui suoriin hyökkäysvirheisiin, joita tuli 6 ja VaLePa pelasi virheettä. Erä oli kuitenkin tiukka, mutta Jiri Hänninen löysi pelirytmin ja sai ratkaista erän. Raadik piti suorituksillaan pelin tasaisena. 

Neljännessä erässä VaLePa meni aluksi Eskon syöttövuorolla 5-0 johtoon eikä Savo Volley pystynyt enää nousemaan voittokamppailuun. Timo Tolvasen tuplavaihto Veikka Lindqvist hakkuriksi ja Ilja Ivanov passariksi ei kääntänyt pelin kulkua. Severi Savonsalmi hyökkäsi 3/3 ja otti 2 torjuntaa. 

VaLePan ylivoimainen ykkönen tänään oli Sakari Mäkinen, taidokkaita kääntöjä ohi kolmen torjunnan ja monia uskomattomia puolustuspallojen hakuja. Myös Risto Ruohola kunnostautui taas puolustuspelissä. Severi Savonsalmi nousi ottelun keskimiesten ykköseksi 10/+9. Esko taikoi jälleen parhaat hyökkäyspaikat. 

Andrus Raadik nousi savolaisten tehokkaimmaksi. 

Hyötykeräyksen Lauri Jokinen palkitsi parhaat pelaajat
VaLePa Sakari Mäkinen
Savo Volley Andrus Raadik

Pisteet
VaLePa
Mäkinen 21/+13, Hänninen 14/+8, Tihumäki 11/+3
Savo Volley
Raadik 17/+9, Michelau 13/+4,Räsänen 11/+4 

Andrus Raadik: Ensimmäiset kaksi erää tasaisia, tehtiin vain todella paljon omia virheitä. Tilastot molemmille joukkueille tasaiset. Ensimmäinen erä oli Savolle hieman jännittävä. Ottelu oli hyvin samanlainen ja kumpikaan joukkue ei yllättynyt. Pitää pelata omaa peliä ja vähän paremmin . Huomenna on uusi päivä.

Sakari Mäkinen: Kaksijakoinen kamppailu. ensimmäisessä erässä Savo tuli hyvin peliin. Hienosti pysyttiin kärsivällisinä ja tehtiin omaa sovittua työtä. Näitä pelejä on odotettu, todella pitkä kausi ja vaikeuksia myös kauden aikana. Cupin finaalin jälkeen meillä on ollut vain yksi tavoite.

Timo Tolvanen: Tasainen matsi, pelin aikana paljon vaihtelua. Vaikea löytää normi rytmiä, joku osa-alue toimii hyvin, mutta sitten sulaa yhtäkkiä samanlaiset tilanteet. Ei vain riitä, että saa puolustettua vaan pitää myös hoitaa jatkopallot loppuun asti. Kyllä meidän oman pelin tietyt asiat pitää saada ratkottua. Nopeasti tulee huominen päivä ja päästään tästä kohta miettimään mitä tehdään huomenna.

Janne Kangaskokko: Hetki meni, että löydettiin oikea tunnetila tähän peliin. Hieman alivirittynyt tunnelma alussa. Toisen erän alun jälkeen lähti jatkopallopelaaminen rullaamaan ja samalla parannettiin syöttöä. Nämä ovat hektisiä pelejä ja paljon on nuoria pelaajia kentällä, ja peli on välillä ailahtelevaa, mutta pystyttiin hyvin saamaan paketti kasaan.

X