VaLePa vahvempi syöttönurkkauksessa

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley    3-0 (25-18, 25-20, 25-19)

Yleisö alkaa pikkuhiljaa heräillä koloistaan, kun päivä pitenee ja pelien panokset kasvavat. Tänään oli paikalla 625 katsojaa ja erityiskiitos akaalaisten hienolle kannustusjoukolle. Anton Välimaa oli siviilit päällä käsi paketissa. Akaa-Volleyn peli ei kaatunut Saku Tuomivaaran passipeliin, päinvastoin hän järjesteli hyviä hyökkäyspaikkoja. Isoin ero tuli aloitussyötöissä, Akaa-Volley teki liian paljon syöttövirheitä ilman ässäsyöttöjä. Samoin hyökkäyspelissä VaLePa oli virheettömämpi.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Savonsalmi, Rösler, Mäkinen, Hänninen, Tihumäki, Ruohola L
Akaa-Volley: Tuomivaara, Sinkkonen, Pitkänen, Mikkonen, Kollo, Sivula, Köykkä L

Tasaisen alun jälkeen tilanteessa 13-11 Severi Savonsalmi syötti ässän ja syötti lisäksi neljä painavaa syöttöä. Kaksi niistä tappoi pisteeksi Matias Tihumäki ja yksi päättyi Akaa-Volleyn suoraan virheeseen. Tämän jälkeen pukkipaidat marssivat selvään erävoittoon. Isoin ero tuli aloitussyötöissä. Akaalaiset syöttivät 7 virhettä ei ässiä, VaLePa 3 ässää virheittä.

Toinen erä eteni tasaisemmin, kun aloitusvirheiden määrä tasoittui. Tilanteessa 16-14 Risto Ruohola pelasti pallon ilmiömäisesti peliin, Jiri Hänninen passasi toimitsijapöydän vierestä Sakari Mäkiselle kutospaikalle ja tärkeä piste kotijoukkueelle. Saku Tuomivaaran paha aloitussyöttö nousi vastapalloksi ja Akaa-Volley pääsi pisteen päähän. Jiri Hännisen torjunnalla ja Matias Tihumäen hyökkäyksellä sekä Savonsalmen torjunnalla VaLePa meni menojaan. Erän sai päättää Mikko Esko vastapalloon. Tihumäellä ilmiömäiset kaksi erää 14 hyökkäyksestä 11 pistettä, teho 79%, ei virheitä.

Kolmannessa erässä tasaisen alun jälkeen VaLePa meni 16-14 johtoon Röslerin keskihyökkäyksellä ja heti perään Mäkisen ässällä 17-14 johtoon. Tämä johto kantoi loppuun asti ja ottelun päätti oikeutetusti Matias Tihumäki kakkospaikan hyökkäyksellä. Akaalaisista Kristo Kollo nosti eniten tasoaan tähän erään.

Otteluisäntänä oli Verto Oy ja palkinnon jakoi Lentopalloliiton puheenjohtaja Lauri Inna.

MVP-pelaajat
VaLePa: Matias Tihumäki

Akaa-Volley: Voitto Köykkä

Pisteet:

VaLePa: Tihumäki 15/+13, Hänninen 10/+6, Mäkinen 8/+-0

Akaa-Volley: Sivula 13/+3, Kollo 9/+2, Sinkkonen 8/+3

Ässät 5-0, syöttövirheet 9-19, vastaanotto 49% (21%) – 45%(26%), hyökkäys 53%-48%, torjunnat 7-6.

Matias Tihumäki: Meidän oma peli kulki hyvin ja saatiin tehoja joka puolelta. Oma peli kulkee hyvin ja antaa mennä vain.

Voitto Köykkä: Ei saatu omaa rentoa peliä missään kohtaa. Tuomivaara pelasi tänään hyvin, saatiin monta 1-1 tilannetta. Syöttöpeliä pitää parantaa.

Olli Kunnari: Ei mitään yllättävää ollut, ei oltu oikein valmiita. Jokainen breikkipiste pitäisi osata käyttää ja tänään ei siihen pystytty. Kun nousi hyvin passari pyöritti peliä hyvin. Syöttö pitää saada kotisalissa varmaksi.

Janne Kangaskokko: Samoilla rattailla peli kulki kuin puolivälierässä. Akaa vähän kompuroi oman syöttöpelin kanssa. Hyvä aloitus tähän sarjaan, vaikka pientä jännitystä molemmilla puolilla. Tietenkin lähdetään siitä, että VaLePalla on vastassa vähän erilainen syöttöjoukkue, kun Akaa-Volley saa pelata kotisalissa.

X