VaLePa käänsi pelin voitoksi

Toijalan Monari oli jälleen tunnelmaa täynnä kiitos hienon kotiyleisön, mutta nyt myös sastamalalaiset lähtivät joukolla mukaan kannustamaan omiaan. Molempien joukkueiden kannustus jatkui hienosti reilut kaksi ja puoli tuntia.

Kotisalissaan Akaa-Volley löysi aloitussyöttöpeliinsä tehoa ihan eri lailla kuin Vevxe Areenalla. Akaa-Volley vaikeutti VaLePan pelinrakentelua ja pääsi paremmin mukaan torjunta- ja puolustuspeliin. Kotiyleisön innostamana akaalaiset intoutuivat välillä huippupuolustuksiin Voitto Köykän johdolla ja se nostaa joukkueen taistelutahtoa. Viisieräinen peli on aina vähän onnenkauppaakin ja VaLePa onnistui tekemään tarvittavat pisteet ratkaisuhetkillä. VaLePan otteluvoiton kannalta oli ratkaisevaa, että joukkue pystyi toisessa ja viidennessä erässä nousemaan tappioasemasta erä- ja otteluvoittoon.

2. välierä
Akaa-Volley – VaLePa Sastamala Tampere 2-3 (17-25, 12-25, 30-28, 25-23, 11-15)

Aloituskokoonpanot
Akaa-Volley: Tuomivaara, Pitkänen, Sinkkonen, Mikkonen, Kollo, Sivula, Köykkä L
VaLePa: Esko, Savonsalmi, Rösler, Hänninen, Mäkinen, Tihumäki, Ruohola L

VaLePa aloitti pelin vahvasti ja ensimmäisen erän hyökkäysprosentit nousivat korkeiksi, Hänninen ja Tihumäki 75% ja Mäkinen 60%. 

Toiseen erään Akaa-Volley tuli vahvasti ja johti jo 14-8. Tämän tilanteen jälkeen VaLePa ei tehnyt erässä yhtään suoraa virhettä. Akaa-Volleylle tuli erän loppuun neljä syöttövirhettä ja kaksi suoraa hyökkäysvirhettä.  Mäkisen ja Röslerin torjunnoilla VaLePa nousi eräpalloon ja Mäkinen päätti erän. 

Kolmanteen erään Akaa-Volleyn aloitukseen nostettiin Kasimir Vuorinen Mikkosen tilalle ja hän toi tehoa joukkueen peliin. Erä eteni tasaisesti akaalaisten lievässä johdossa. Nyt puolestaan VaLePalle tuli erän ratkaisuvaiheessa enemmän virheitä.

Neljännessä jälleen tasaisessa erässä Urpo Sivula otti joukkueensa harteilleen ja vei Akaa-Volleyn erävoittoon, 71%.n hyökkäystehot, kaksi ässää ja yksi torjunta. Myös Kasimir Vuorinen onnistui erässä hyvin. 

Viidennessä erässä Akaa-Volley eteni jo 6-2 johtoon. Severi Savonsalmi hyökkäsi 6-3 ja meni sen jälkeen syöttämään. Akaalaisilla oli koko pelin ajan vaikeuksia hänen syöttövuorollaan. Nyt tuli kolme pistettä lisää. Joel Laakso tuli vaihdosta 9-9 tilanteessa syöttämään kovia hypäreitä, yksi nousi vastapalloksi ja muut sotkivat Akaa-Volleyn hyökkäyspelin, 12-9 VaLePalle. Ottelu päättyi Jiri Hännisen kovan syöttöön, joka nousi verkon päälle ja Akaa-Volleylle tuli passitilanteessa verkkovirhe.

Sakari Mäkinen palkittiin VaLePan parhaana tehokkaasta pelistä. Toinen yleispelaaja Jiri Hänninen pääsi nautiskelemaan Mikko Eskon tarkoista tempopasseista. Risto Ruohola kunnostautui jälleen puolustuspelissä. 

Urpo Sivula oli Akaa-Volleyn tärkein pelaaja ja hän pystyi tärkeillä hetkillä viemään joukkuettaan eteenpäin. Kasimir Vuorinen toi kotijoukkueen peliin tehoa. Voitto Köykkä palkittiin parhaana hyvän puolustus- ja vastaanottopelin ansiosta. 

Pelit jatkuvat perjantaina Vexve Areenalla klo 18.30. Tulkaa nauttimaan hienosta pudotuspelitunnelmasta.

Akaa-Volleyn otteluraportin voi lukea täältä https://www.akaavolley.com/

X