VaLePan ja Akaa-Volleyn välieräsarja sytyttää pelaajat ja katsojat

Pirkanmaan derbyä VaLePan ja Akaa-Volleyn välillä odotetaan kuumeisesti. VaLePa voitti runkosarjan kolme peliä. Maaliskuun kamppailua Akaa-Volley johti jo 2-0, mutta pukkipaidat onnistuivat nousemaan sillasta 3-2 voittoon. Pudotuspelit ovat oma maailmansa, vanhoilla voitoilla ei ole merkitystä, sarja alkaa tilanteesta 0-0. Finaaleihin selviää kolmella otteluvoitolla. Edessä on mielenkiintoinen ottelusarja, joka varmasti sytyttää pelaajat huippusuorituksiin ja saa molempien joukkueiden kannattajien äärimmäisen mielenkiinnon.

Akaa-Volley on parantanut peliotteitaan kevättä kohti. Joukkueessa on kokeneita pelaajia, jotka syttyvät tärkeimpiin peleihin. Akaa-Volleyn ikoni ja joukkueen kapteeni, 36-vuotias Joni Mikkonen on joukkueen kokenein pelaaja ja A-Volleyn oman juniorityön tuotantoa. Saksan ammattilaisvuoden jälkeen hän tuli hakkuriksi VaLePaan ja voitti keväällä 2012 kultaa. Syksystä 2014 lähtien hän on uskollisesti palvellut Akaa-Volleyta. Ensin 1-sarjassa, sitten nostamassa liigaan ja nyt mukana yleispelaajana välierissä.  

Hakkuri Urpo Sivulan ansioluettelo on pitkä. Hän on kolmen VaLePassa voitetun kultamitalin lisäksi voittanut mestaruuden Kokkolan Tiikereiden sekä Saksan SCC Berliinin joukkueissa. Kurun Giba on luonnollisesti joukkueen avainpelaajia.

FC 57:n junioreista huipulle noussut Sauli Sinkkonen pelasi erinomaisen puolivälieräsarjan ja hyökkäsi keskeltä paljon pisteitä lähes virheettömästi. Viron maajoukkueen yleispelaaja Kristo Kollo pelasi Suomessa 2015-2016 seurana Kyyjärven Kyky. Sen jälkeen tie vei Sveitsiin, Italiaan, Romaniaan ja Viron kautta Akaaseen. Hän on taitava kaikilla lentopallon osa-alueilla.

Anton Välimaa siirtyi Kokkolan Tiikereistä Akaaseen. Yhteistyö hyökkääjien kanssa on kehittynyt kauden edetessä. Harmi, että hän loukkasi peukalonsa viimeisessä Loimu-pelissä toisen erän. lopussa. Hänen pelaamisensa on epävarmaa, mutta joukkueella on varsin hyvä passari laittaa kentälle. Saku Tuomivaara aloitti lentopallon Hämeenlinnassa TT-Volleyssa ja aikuisten peleissä kokemusta on karttunut Lempäälässä 1-sarjassa. Hän on osoittautunut varsin kypsäksi ja monipuoliseksi pelinrakentajaksi. Loimu-pelissä muu joukkue heräsi pelaamaan paremmin 1-passarin loukkaannuttua. Vastaanotossa ja puolustuksessa Akaa-Volleylla on huippu pelaaja, Voitto Köykkä. Hänen pelaamisensa luo taistelutahtoa koko joukkueelle.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko on kauden mittaan luottanut melko pitkälle samaan seitsikkoon. Passarina peliä on pyörittänyt Mikko Esko, mutta Joel Laakso on myös päässyt näyttämään erinomaiset taitonsa. Severi Savonsalmi ja Sebastian Rösler ovat hoitaneet keskipelaajan tontin. Ilahduttavaa, että Mikko Karjarinta on pystynyt jo osallistumaan täysillä harjoitteluun. Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen muodostavat erittäin taitavan yleispelaajakaksikon. Hakkuriksi viime peleissä on noussut Matias Tihumäki, joka on pelien myötä saanut voimaa ja uskallusta pelaamiseen. Torjuntapelissä hän on erinomainen. Alberto Cavasin on hyvä, erilainen vaihtoehto hakkuriksi, mutta voi pelata myös yleispelaajana. Yleispelaajan rooliin on tarjolla myös Ville Järnvall ja Raivis Oiguss. Risto Ruohola on nuoresta iästä huolimatta liberona joukkueen kokenut luottomies.

Syytä on esitellä myös joukkueen valmennusryhmä. Päävalmentaja Janne Kangaskokko on päävalmentajana voittanut yhden Suomen mestaruuden ja kaksi Suomen Cupia ja kakkosvalmentajana kolme mestaruutta. Jaro Nieminen vastaa joukkueen fysioterapiasta ja Djordje Nahood on joukkueen kakkosvalmentaja ja tilastomies. Huollosta vastaa tietenkin kansansuosikki Manu Soro.

X