VaLePa torjui ja syötti Hurmoksen nurin

Toinen puolivälierä 
VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 3-0 (25-16, 25-16, 25-14)

Eilen Pukkipaidat marssi selvään voittoon ensimmäisessä puolivälieräpelissä Hurmosta vastaan. Tänään hieman jännitti, pystyykö VaLePa pitämään keskittymisen koossa tämän päivän peliin. VaLePa luonnollisesti lähti samalla kokoonpanolla kuin eilen. Hurmos vaihtoi aloittavaksi passariksi Lasse Jäntin, ei muita muutoksia.

Peli eteni samaan tapaan kuin eilen. VaLePan varmat ja tehokkaat aloitussyötöt, 8 ässää, vaikeuttivat Hurmoksen passareiden pelinrakentelua. Tämän seurauksena VaLePan torjuntapeli pääsi kiinni Hurmoksen hyökkäyksiin joko suorilla torjunnoilla tai vaimennuksilla. Torjunnat VaLePalle 14-2. Myös hyökkäysten jälkeiset puolustukset menivät selvästi Pukkipaidoille 30-18.

VaLePan vastaanotto toimi jälleen erinomaisesti. Mikko Esko pääsi näistä eksyttämään Hurmoksen torjujat ja VaLePan hyökkääjät päättivät palloja hyvillä tehoilla. Hakkuri Matias Tihumäki oli VaLePan tehokkain hyökkääjä ja 4 torjunnalla hän vei uskon Hurmoksen nelospaikan hyökkääjiltä. Jiri Hänninen pelasi loistavan vastaanottopelin, tarkkoja vastaanottoja passarin hyppysiin. Libero Risto Ruohola pelasi jälleen hienon puolustus- ja vastaanottopelin. Sebastian Röslerin näyttävät hyökkäykset kannattaa myös mainita. Sakari Mäkinen pelasti jälleen yhden mahdottoman pallon peliin ja oli totutun varma.

Hurmoksen keskimiehet Atte Rissanen ja Petteri Härkönen olivat Hurmoksen +/- tilaston tehokkaimmat. Parhaana palkittu libero Tatu Härkönen kantoi hienosti vastuuta joukkueen puolustuspelistä. 

Otteluisäntä OP Sastamalan toimitusjohtaja Janne Pohjolainen valitsi MVP-pelaajat. Palkinnot olivat ojentamassa Ulla Pohjolainen, Helmi ja Ella Vuorinen sekä Ilona Haakana.

VaLePa: Matias Tihumäki

Hurmos: Tatu Hakkarainen

Pisteet:

VaLePa: Tihumäki 17/+14, Mäkinen 14/+10, Hänninen 12/+9

Hurmos: Häyrinen 8/+2, Härkönen 5/+3, Rissanen 4/+3 

Tatu Hakkarainen: Vastaanotossa oli tänään vaikeuksia, mutta vaikeista tilanteista saatiin oma peli paremmin kuntoon. Ei varmasti ole enää jännitystä, pallo vain on pyöreä.

Matias Tihumäki: Tehtiin monta asiaa samalla tavalla kuin eilen. Vastustaja oli tänään paremmin pelissä mukana. Kausi on tehty kovin töitä. Samanlaisella pelillä jatketaan ja samalla asenteella pelataan kuin olisi ensimmäinen peli.

Matti Alatalo:  Jos 3-0 häviää ja saa maksimillaan 16 pistettä erässä niin ei voi olla tyytyväinen. VaLePa pelaa kovalla tasolla. Alkuun arkailtiin syöttöruudussa, mutta kaveri reagoi hyvin ja pääsee hyökkäämään kaikista paikoista. Kyllä kotiyleisö on hyvänä tukena Joensuussa ja lähdetään pelaamaan voitosta.

Janne Kangaskokko: Numeroita katsellessa tämä peli on toisinto eilisestä. Ajoittain saatiin hyvin torjuntoja, mutta välillä meinasi torjuntapeli hieman livetä käsistä. Edelleen oli tosi vahva syöttöpeli. Meidän pitää kehittää meidän keskipelaamista ja hakea enemmän tehoa keskihyökkäykseen. Missään nimessä ei lähdetä sunnuntaina takki auki. Kotihallissa on oma taikansa aina ja erityisesti syöttöruudussa.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Joensuussa. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Kuvat Hannu Moilanen

X