Sunnuntain TUTO Volley-peli peruttu, sijat ratkaistaan pistekeskiarvolla

Sunnuntain ottelu TUTO Volleyta vastaan on peruttu 

Lentopallon Mestaruusliiga on päättänyt, että sunnuntaiksi ilmoitettu peli VaLePa – TUTO Volley on peruttu. Samoin perutaan sunnuntain 13.3. ottelu VaLePa – Etta. Tämä tarkoittaa sitä, että runkosarjan paremmuus ratkaistaan pistekeskiarvon perusteella. Muut ottelut pelataan otteluohjelman mukaisesti.Syynä päätökseen on, että Mestaruusliiga katsoo, että VaLePan otteluohjelma muodostui koronan aiheuttamien ottelusiirtojen vuoksi kohtuuttomaksi seurasta riippumattomista syistä.

Mestaruusliigan tiedote:

Lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjan sijoitukset ratkaistaan pistekeskiarvolla

Lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjan kaikkia otteluohjelmaan merkittyjä otteluita ei ehditä järkevällä, pelaajia liikaa rasittamattomalla pelitahdilla, pelaamaan ennen sen päätöspäivää 13.3.2022. Näin nyt otetaan käyttöön jo aiemmalla päätöksellä tehty mahdollisuus siirtymisestä pistekeskiarvoon runkosarjan loppusijoitusten ratkaisemisessa.

VaLePan otteluohjelmaan on runkosarjan viimeiselle viikolle lisätty 5 ottelua seurasta riippumattomista syistä. VaLePan ottelumäärä nousee runkosarjan viimeiselle kolmelle viikolle yli kolmeen otteluun viikossa kolmen viikon tarkastelujaksolla. Tilannearviossa on otettu huomioon otteluruuhkan lisäksi koronaepidemia vaikutukset runkosarjan loppuvaiheeseen.

Mestaruusliiga on keskiviikkoisen 23.2.2022 tilannearvion jälkeen päättänyt, että runkosarjan ohjelmasta poistetaan kaksi sinne viimeiseksi siirrettyä ottelua:
Su 27.2. VaLePa- TUTO Volley 17:00
Su 13.3. VaLePa – Etta 17:00

Kaikki muut miesten Mestaruusliigan ohjelmaan merkityt pelit pelataan otteluohjelman mukaisesti. Naisten Mestaruusliigaan päätös ei vaikuta, vaan sen kaikki ottelut pelataan otteluohjelman mukaisesti ja sijoitukset ratkaisee ensisijaisesti sarjapisteet.

Pistekeskiarvossa lasketaan joukkueen runkosarja päätöspäivänä saavuttamat pisteet jaettuna pelattujen otteluiden määrällä. Jos pistekeskiarvo on joukkueilla sama ratkaisee seuraavaksi otteluiden voittosuhde. Sen ollessa tasan eräsuhde ja sen jälkeen eräpisteiden suhde.

X