Kokkolan Tiikerit vahvempi viisieräisessä

Kokkolan Tiikerit – VaLePa Sastamala Tampere 3-2 (26-24, 16-25, 25-22, 22-25, 16-14)

Joukkueet lähtivät illan peliin hyvin erilaisista lähtökohdista. Kokkolan Tiikereiden edellinen peli oli kymmenen päivää sitten Joensuussa Hurmosta vastaan. VaLePan pelaajat puolestaan olivat pelanneet ennen tätä iltaa 10 erää kolmen päivän sisään ja matkustivat aamulla bussissa reilu kolmesataa kilometriä Kokkolaan. 

Aloituskokoonpanot

Tiikerit: Försti, Leppälä, Rekomaa, Mäkinen, Lahti, Keskinen, Sihvonen L

VaLePa: Esko, Savonsalmi, Rösler, Hänninen, Mäkinen, Tihumäki, Ruohola L

Tiikerit ansaitsi voittonsa. Heidän vastaanottonsa toimi hyvin ja taitava passari Joska Försti pääsi pyörittämään monipuolista peliä. Joukkue puolusti ajoittain kuin hurmoksessa ja valepalaisilla oli vaikeuksia päättää hyökkäyksiä pisteeksi. Yleensä sanotaan, että keskimiehet eivät ratkaise peliä. Tänään viidennen erän ratkaisuhetkillä Antti Leppälä käänsi monta vaikeaa tilannetta Tiikereille ja ex-VaLePa Rami Rekomaa säesti hyvin. Hakkuri Oskari Keskinen sai pelissä 52 passia, joista puolet päättyi pisteeksi. 

On ymmärrettävää, etteivät VaLePan pelaajat saaneet parastaan irti tässä peliruuhkassa. Joukkue kuitenkin taisteli hienosti väsymystä vastaan ja kaivoi viimeisetkin voimanrippeet. VaLePan pelaajien väsymys näkyi kaikilla osa-alueilla. Vastaanotot jäivät 3-5 metriä irti verkosta tai joku muu passasi kuin passari. Tämän heijastui hyökkäyspeliin, keskihyökkäyksen uhka jäi vähäiseksi ja helpotti Tiikereiden puolustuspelaamista. 

Viidennessä erässä VaLePan pelaajat näyttivät tahdonvoimansa. Joukkue oli jo 7-2 häviöllä, mutta nousi 8-7 johtoon. VaLePa nousi jopa ottelupalloon 14-13 tilanteessa. Tiikereiden paras pelaaja Oskari Keskinen teki kokkolalaisille kaksi viimeistä pistettä.

Jiri Hänninen palkittiin VaLePan parhaana. Joel Laakson ja Alberto Cavasinin tuplavaihto neljännessä erässä onnistui hyvin. Sebastian Rösler ja Severi Savonsalmi nappasivat molemmat kaksi torjuntaa.

Pelit jatkuvat perjantaina Vexve Areenalla ja vastaan tulee Lakkapää Rovaniemeltä.

X