Kuuden kansallisuuden Team Lakkapää Vexve Areenalle perjantaina

VaLePa Sastamala Tampere – Team Lakkapää pe 25.2. 2022 klo 18.30 Vexve Areena, otteluisäntä Sastamalan Seurakunta

Lakkapään joukkue on vahvistunut kauden mittaan ulkomaalaisilla pelaajilla ja nyt joukkue on sarjan monikansallisin. Lakkapään valmentaja ”Hondurasin härkä” Luis Salgado on lentopallokansalle tuttu takavuosilta Pielaveden Sammon kovakätisenä hakkurina. Väli-Amerikasta kotoisin oleva Salgado tuntee hyvin alueen lentopalloilijat. 

Aponzan kovapomppuiset kaksoset yleispelaaja Leiner ja keskimies Daniel tulevat Kolumbiasta. Daniel Aponzan kurotuskorkeudeksi on syksyllä mitattu 365 cm ja varmaan velipoika tavoittelee samoja korkeuksia. Aponzan veljeksillä on sarjan näyttävimmät tuuletukset. Yleispelaaja Bryton Codd tulee eksoottisesta lentopallomaasta Belizestä. Maa sijaitsee Väli-Amerikassa Jukatanin niemimaalla ja siellä on vain vähän alle 400 000 asukasta.  

Ruotsalainen hakkuri Fredric Gustavsson on tuttu jo aiemmilta kausilta Suomessa. Joulun jälkeen liberoksi hankittu japanilainen Sho Takahashi on erinomainen löytö ja hän johtaa vastaanottotilastoa. Kanadalainen passari Reece Dixon on saanut vähemmän peliaikaa.

Kuudes kansalaisuus on sitten suomi. Sodankylässä lentopallo-oppinsa saanut Atro Berg on vakuuttanut keskipelaajana. Passeja hänelle ja muille tarjoilee pääasiassa Lasse Jäntti. Kaksimetrinen Miikka Lemola on loukkaantumisen jälkeen päässyt takaisin pelikentälle ja on tärkeä pelaaja joukkueessa.

Lakkapään joukkueella on suuri potentiaali haastaa kärkijoukkueitakin. Ongelmaksi on muodostunut epätasainen pelaaminen. Joukkue pystyy esittämään huippusuorituksia, mutta vastapainoksi saattaa tulla helppoja virheitä. Lakkapää taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta ja VaLePan on syytä olla hereillä pelin alusta lähtien. 

VaLePan toinen passari Joel Laakso on yhdessä Alberto Cavasinin kanssa esittäneet hyviä otteita. Tuomas Tihumäki oli tärkeä lenkki TUTO Volley-voitossa. Matias Tihumäki on parantanut peliä vastuun myötä ja on vaarallinen myös aloitussyöttöpaikalla. 

Koronan aiheuttamien rajoitusten aikana on VaLePallakin ollut käytössä tukilippukampanja. Hienosti väki lähti kampanjaan mukaan, lämmin kiitos kaikille osallistuneille. Yleisö pääsee jälleen peleihin ja nyt paras tapa tukea seuran toimintaa on tulla paikanpäälle katsomaan peliä. On se lentopallo vaan niin hienoa paikankanpäällä. Sastamalan seurakunta on otteluisäntä ja pelissä voi osallistua yhteisvastuukeräykseen #lahjoitamullehuominen.

Lue lisää keräyksestä Yhteisvastuukeräys 2022 käynnistyy 6.2. – Keräysvaroilla tuetaan koronan seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria 

X