VaLePan torjunta- ja puolustuspelaaminen takasi voiton Ouluhallissa

Pukkipaidat lähtivät perjantaiaamuna viikonlopun vieraspelimatkalle Ouluun. Lähtökohta lauantain peliin oli hieman haastava. Alla olivat ottelut Italian lentopallon mekassa Modenassa maailmantähtiä vastaan ja Kauppi Sports Centerissä suomalainen kärkiottelu Savo Volleyta vastaan. Miten joukkue syttyy sarjajumboa Ettaa vastaan? Etta on sijoitustaan parempi joukkue ja osoitti sen jo 3-0 voitolla Savo Volleysta. VaLePa pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan upouuteen Ouluhalliin. Halli tarjoaa Ettalle hyvät puitteet kehittää omaa pelaamistaan.

Aloituskokoonpanot
Etta: Haapakoski, Väisänen, Niinivaara, Pennanen, Michelau, Petras, Rasinperä L
VaLePa: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Tihumäki, Ruohola L

Etta – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (20-25, 19-25, 23-25)

VaLePan joukkue osoitti pelissä, että kansainväliset ottelut ovat tuoneet varmuutta ja itseluottamusta otteisiin. Pukkipaidat ottivat voiton, vaikkeivat ihan parhaaseen yltäneetkään. Ensimmäinen erä oli selkeää VaLePa-hallintaa. Toisessa erässä sastamalalaiset ottivat alussa kolme pisteen johdon, joka lopussa venähti kuuteen pisteeseen. Kolmas erä oli tiukka ja Etta oli ajoittain kahden pisteen johdossa. Loppuerässä VaLePa nousi erä- ja otteluvoittoon.

Usein lentopallopelien yhteydessä todetaan, että peli ratkesi syöttö-/vastaanottopelaamiseen. Tänään ottelu ratkaisu ei tullut sieltä. Etta oli selvästi parempi vastaanottojoukkue, ässät ja syöttövirheet menivät melko tasan. Ottelun ratkaisu tuli torjunta-/puolustuspeliosastolla. VaLePa vei torjunnat 10-3. Keskitorjuja Severi Savonsalmi otti 3 torjuntaa hän myös hyökkäsi tehokkaasti. Jiri Hänninen nappasi myös 3 torjuntaa ja hyökkäyspelissä tuli vain yksi virhe. VaLePan puolustus söi Ettan hyökkäystehot. Joukkue puolusti pelissä 44 kertaa ja päätti vastahyökkäykset 48%:n teholla, Ettan vastaavat luvut olivat 38 ja 24%. 

Savonsalmen ja Hännisen lisäksi Risto Ruohola oli tänään tärkeä pelaaja VaLePalle. Janne Kangaskokko teki toisen ja kolmannen erän lopussa passari – hakkuri tuplavaihdon, jolloin Alberto Cavasin tuli Mikko Eskon paikalle ja Joel Laakso Matias Tihumäen paikalle. Tästä taktisesta aseesta on varmasti iloa kauden mittaan. 

Koti: Micheleau 11/+6, Petras 10/+2, Pennanen 6/+2
Vieras: Hänninen 15/+11, Mäkinen 15/+3, Tihumäki 11/+6
Ässät 3-3, syöttövirheet 11-12, torjunnat 3-10, hyökkäys% 37-49, vastaanotto% 59-44

Joukkueiden MVP:t
Markus Väisänen Etta
Matias Tihumäki VaLePa

PROlibero
Risto Ruohola VaLePa

VaLePa ottelee huomenna Kokkolassa Tiikereitä vastaan klo 17.

Lauri Inna Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Suomen Lentopalloliiton liittovaltuusto valitsi Tampereella kokouksessa Lentopalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi Lauri Innan. Inna työskentelee Keskon Lounais-Suomen aluejohtajana. Hänen edeltäjänsä Pasi Sydänlammi toimi seitsemän vuotta Lentopalloliiton puheenjohtajana. Uutena jäsenenä Lentopalloliiton valtuusto valitsi hallitukseen entisen maajoukkuepelaajan ja nykyisin valmentajana lajin parissa ahertavan tamperelaisen Jari Tolvasen. Tolvanen pelasi 1987-92 kaikkiaan 67 miesten A-maaottelua. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä Jouni Oksanen ja Harri Syväsalmi valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle. Lentopalloliiton hallituksen muodostavat edellä mainittujen lisäksi Antero Asikainen (vpj), Niina Pirskainen, Karri Virtanen ja Noora Moilanen.

X