FLS:n ja Modenan välistä CEV Cupin peliä ei seurasta riippumattomista syistä voida lähettää.

Pelin lähetysoikeudet omistavat Euroopan Lentopalloliitto CEV ja Infront-yhtiö. Suomessa pelattavien Euro Cup pelien osalta Suomen Lentopalloliitto hoitaa neuvottelut pelien näyttämisestä. VaLePan tiedon mukaan asiaa on tiedusteltu Yleltä, mutta asia ei edennyt. 

– CEV:n määräykset pelien lähettämisellä ovat vaativat. Lähetys pitää tehdä vähintään 3-kameratuotantona ja järjestää signaalit Eurooppaan. Käytännössä tuotanto pitäisi ostaa siihen kykenevältä tuotantoyhtiöltä. Asiaa on selvitelty, mutta kulut nousevat niin korkeiksi, ettei seuralla yksinään ole mahdollisuuksia tuottaa peliä. Neuvotteluja on käyty monen tahon kanssa, mutta ratkaisua ei ole löytynyt, kertoo VaLePan urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie.  

FSL:n Mestarien liigan pelit lähetettiin Ylen kautta. Mestarien liigassa pelien lähettäminen oli Infront-yhtiön vastuulla, mutta CEV Cupin lähetyksiä tämä ei koske. 

Pelien lähetysoikeudet ovat eurooppalaisyhtiöllä. Striimaaminen tai lähettäminen muuta kautta ei onnistu, koska siitä seuraisi mittavat sanktiot VaLePalle.

X