Jerome Cross VaLePan hakkuriksi

VaLePan Mestaruusliigajoukkueen kokoonpano on valmis tulevalle kaudelle. Tarkan seulonnan jälkeen hakkuriksi tulee kanadalainen, kimmoisa Jerome Cross. Raivis Oiguss täydentää yleispelaaja- ja libero-osastoa. Pelaajilla on nyt harjoittelussa omatoimijakso ja joukkueharjoitukset käynnistyvät heinäkuun lopulla.

Jerome Cross, Kanada, 196 cm, 1996, hakkuri

Kanadalainen hakkuri Jerome Cross tulee ensi kaudelle VaLePan hakkuriksi. Cross pelasi toissa kaudella Hypo Tirol Alpenvolleys Hachingin joukkueessa, jota vastaan VaLePa otteli CEV cupin pelissä. 

– Pelasin VaLePaa ensimmäisenä vuonna ulkomailla, joten ymmärrän hyvin, mitä tällä joukkueella on tarjottavanaan, ja odotan sitä innolla! Lisäksi olen kuullut, että fanit ovat mahtavia.

Cross on erittäin ulottuva pelaaja. Hänen kurotuskorkeutensa on peräti 365 cm ja torjuntakorkeuskin 345cm. 

– Paras osa pelistäni on kykyni pelata korkealla. Olen hyvä hyppääjä, jolla on kunnollinen pallonhallinta. Olen parhaimmillani, kun pääsen kentällä sopivaan flow tilaan. Haluaisin mielelläni nostaa joukkueen energiaa kentällä. Tämä on yksi tavoitteistani tällä kaudella.

Jerome aloitti lentopallon ison siskon jalanjäljissä ja päätyi Kanadassa Camosunin yliopistojoukkueeseen, jossa hän voitti neljä mestaruutta peräkkäin. Vietettyään vuoden Kanadan lentopallokoulutuskeskuksessa hän siirtyi Eurooppaan ammattilaiseksi. Viime kaudella hän pelasi hollantilaisessa Amysoft Lucurgys joukkueessa. Cross odottaa innolla pääsyä VaLePaan.

– Olen rento ihminen, löydän iloa elämän yksinkertaisista asioista. Rakastan oppimista ja uusien asioiden kokeilemista. Voin lähteä mukaan seikkailuihin tai vain katsella elokuvia. Kiitos kaikille, että olen saanut tuntea itseni tervetulleeksi VaLePaan. Odotan innolla, että pääsen edustamaan seuraa ja pelaamaan VaLePan väreissä.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko on tehnyt kovan työn katsastaessaan hakkuriehdokkaita. Nyt hän varsin tyytyväinen, että VaLePan joukkue 2021-2022 on kasassa. 

Jerome täydentää VaLePan joukkueen valmiiksi. Erittäin ulottuva hakkuri on tuttu kahden vuoden takaa Unterhachingin joukkueesta, jota vastaan pelasimme CEV cupissa. Erittäin fyysinen hyökkäys ja kova syöttö ovat hyviä ominaisuuksia, joiden kautta lähdetään peliä rakentamaan. Olen erittäin tyytyväinen, että Jeremy tulee joukkueeseen olen kuullut hänestä pelkkää hyvää. Hän valikoitui joukkueeseen noin 15 pelaajan joukosta joita alkukesän aikana olemme katsastaneet.

Raivis Oiguss, 2003, 190 cm, yleispelaaja/libero

Raivis Oigus täydentää pukkipaitojen yleispelaajaosastoa. Oiguss on muuttanut Latviasta seitsemänvuotiaana Suomeen ja hän nykyään Suomen kansalainen. Lentopallon hän aloitti 9-vuotiaana Ylöjärven Ryhdin riveissä. B-poikaiässä Raivis siirtyi VaLePaan. Viime kauden hän harjoitteli Kuortaneen valmennuskeskuksessa, mutta päätti siirtyä nyt takaisin VaLePaan. Risto Ruohola palvelee Puolustusvoimien urheilukoulussa, joten Raiviksen panosta tarvitaan myös liberon tontilla.

– Olen iloinen valinnasta VaLePan liigaryhmään. Koen sen suurena mahdollisuutena. Pääsen harjoittelemaan kovaan joukkoon ja saan opastusta valmentajan lisäksi kokeneemmilta pelaajilta.

Oiguss on Janne Kangaskokolle tuttu pelimies.

– Raivis on kehittyvä ja innokas nuori pelaaja, joka tulee 5-yp tontille VaLePaan. Hyvän fyysisen potentiaalinen omaava Raivis tulee Kuortaneelta mutta hän on minulle tuttu myös VaLePasta parin vuoden takaa. Tämän vuoksi oli helppo tehdä sopimus Raiviksen kanssa. Myös rooli joukkueessa täsmäsi hänen tämän hetken tilanteeseen ja tavoitteisiin.

VaLePan joukkue 2021-2022

Passarit
Mikko Esko
Joel Laakso

Keskimiehet
Mikko Karjarinta
Severi Savonsalmi
Tuomas Hautala

Yleispelaajat
Sakari Mäkinen
Jiri Hänninen
Alberto Cavasin
Ville Järnvall
Raivis Oiguss

Hakkuri
Jerome Cross
Matias Tihumäki

Libero
Risto Ruohola
Päävalmentaja Janne Kangaskokko
Valmentaja ja tilastot: Djordje Nahod
Huoltaja: Mauno Soro
Fysioterapeutti: Jaro Nieminen

X