VaLePan finaaliputki sai jatkoa

2. välierä 
VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit 3-0 (25-20, 25-18, 25-15)

VaLePa selviytyi viidennen kerran peräkkäin Mestaruusliigan finaalipeleihin, kun pudotuspelejä on pelattu. Viime kevään pudotuspelit jäivät pelaamatta koronan takia. Tiikerit oli paha välierävastus, koska VaLePa hävisi kokkolalaisille molemmat runkosarjan pelit. Tänään kotijoukkueen ilmeistä huokui tiukka fokus peliin ja keskittymisen mukanaan tuoma rauha. Joukkue oli valmistautunut hienosti peliin niin fyysisesti kuin taktisesti. Tiikerit eivät pystyneet murtamaan VaLePan peliä.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Mäkinen, Sauss, Nikula, Ruohola L
Tiikerit: Välimaa, Rekomaa, Leppälä, Hänninen, Mäkinen, Ropponen, Lahti L

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle tunnustellen.  VaLePa teki virheitä aloitussyötöissä ja Tiikerit puolestaan suoria hyökkäysvirheitä. VaLePa vei torjunnat 5-0, mutta kokkolalaiset puolustivat hyvin pukkipaitojen hyökkäyksiä. Erän ratkaisijoiksi nousivat Mikko Esko ja Aaro Nikula. Esko hyökkäsi ensin tilanteessa 20-20 aloitussyöttövuoron itselleen ja sotki sitten pahoilla aloitussyötöllä Tiikereiden side out pelaamisen. Nikula hyökkäsi VaLePan loppupisteistä 3 ja torjui yhden. Antti Ropponen ja Jiri Hänninen pitivät Tiikerit pelissä mukana.

Toisessa erässä aloitettiin taas tasaisesti 8-8 tilanteeseen. Nyt oli Romans Saussin ja Sakari Mäkisen aika ottaa roolia. Sauss syötti pahoja ja Mäkinen päätti tyylikkäästi vastahyökkäykset nelospaikalta. Risto Ruohola haki hienosti peippejä peliin ja koko joukkue puolusti hyökkäyksiä. Tiikereiden laitahyökkäystehot eivät riittäneet ja VaLePa oli opiskellut hyvin Tiikereiden keskihyökkäykset. 

Kolmannessa erässä Tiikerit sai laitahyökkäyksiin tehoja, mutta se ei riittänyt, koska VaLePa pelasi huippuerän. Hyökkäysprosentti 67% ei yhtään hyökkäysvirhettä eikä torjuntaan lyöntiä. VaLePa vei lisäksi torjunnat 5-0, yksi syöttövirhe ja 2 ässää. 

VaLePa pelasi loistavasti joukkueena. Kaikilla oli pelissä oma tärkeä roolinsa. Mikko Esko pyöritti mestarillisesti hyökkäyspeliä ja hyvällä pelinluvulla haki puolustuspalloja. Risto Ruohola haki monia peippipalloja ja onnistui erinomaisesti vastaanotossa. Mikko Karjarinnan rooli ei hyökkäyspelissä ole suuri, mutta hän on ottanut torjuntoja ja vaimennuksia. Sakari Mäkinen ja Aaro Nikula olivat tärkeimmät hyökkääjät, Mäkisellä bonuksena 5 torjuntaa. Molemmille teholuvut 15/+13. David Pettersson oli kolmanneksi tehokkain.

VaLePa sai sotkettua Tiikereiden vastaanottoa ja söi eväitä joukkueen tempohyökkäyksiltä. Antti Ropponen ja Jiri Hänninen olivat tehokkaimmat. 

Sastamalan kaupunki palkitsi parhaina pelaajina VaLePan Sakari Mäkinen ja Tiikereiden Teemu Lahti

Mikko Keski-Sipilä: VaLePa pelasi erittäin vahvan pelin, todella hyvin. Se ei tullut yllätyksenä, että VaLePa on verkolla kova, mutta pelasivat varsinkin kenttää erittäin hyvin. Kaivoivat puolustuksia ja varmistuksia ja tekivät meidät aseettomiksi verkolla. Isot onnittelut VaLePalle, selkeästi parempi joukkue meni jatkoon, ei jäänyt jossiteltavaa.

Antti Leppälä: Tänään VaLePa oli hyvä ja ei ollut meillä kyllä sanansijaa siinä ja kyllä he näyttivät, että finaaliin kuuluvat ja antavat varmasti kovan vastuksen. Oli isät vastaan pojat tänään.

Janne Kangaskokko: Loistava lataus saatiin tähän kotipeliin. Syöttö-vastaanottopeli toimi paremmin vielä kuin Kokkolassa ja tehtiin Tiikereiden tempohyökkääminen meidän syöttämisellä aika vaikeaksi. Joutuivat pyörittämään paljon ja ne kaivettiin hyvin ylös, siinä suurin ratkaisu. Saatiin pidettyä oma peli kasassa ja hyökkäystehot korkealla.

Sakari Mäkinen: Hieno peli meidän joukkueelta, 3-0 voitto välierissä on todella kova suoritus ja oltiin selkeästi latauduttu tähän peliin ja haluttiin hoitaa homma kotiin. Nyt ruvetaan valmistautumaan kevään hienoimpiin peleihin.

VaLePan finaalivastus ratkeaa Savo Volleyn ja Vantaa Ducksin ottelusarjassa, jossa Ducks voitti ensimmäisen ottelun.

Kuvat Hannu Moilanen 

X