VaLePa aloittaa välieräpelit Kokkolassa

Kevään pudotuspelit pelataan nopeassa tahdissa ja välierät jatkuvat jo keskiviikkona 17.3.. Välieriin selviytyivät Savo Volley, VaLePa, Tiikerit ja Vantaa Ducks. Runkosarjan voittaja Savo Volley kohtaa runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneen Ducksin ja VaLePa ottelee jatkopaikasta neljänneksi sijoittuneen Tiikereiden kanssa. Jatkoon pääsemiseksi tarvitaan kaksi voittoa. VaLePalla on kotietu, mutta Sastamalan ja Kokkolan etäisyydestä johtuen pelataan ensin Kokkolassa ja sitten lauantaina Vexve Areenalla ja tarvittaessa vielä sunnuntaina Sastamalassa. Ruutu+ näyttää kaikki ottelut.

Ke 17.3. Kokkola 17.30
La 20.3. Sastamala 17:00
Su 21.3. Sastamala 17:00 (tarvittaessa)

Kokkolan Tiikerit on mielenkiintoinen vastus ja on odotettavissa tasainen kamppailu pääsystä finaaleihin. Tiikerit sai talvella riveihinsä kovan vahvistuksen, kun pitkästä loukkaantumisesta toipunut Antti Ropponen liittyi joukkueeseen. Ropposen ohella hyökkäystehoista vastaa yleispelaaja Jiri Hänninen. Kolmas laitahyökkääjä Jere Mäkinen on hyvä vastaanottaja ja hyökkääjä. Ropposen tultua joukkueeseen siirsi valmentaja Mikko Keskisipilä yleispelaaja Teemu Lahden liberoksi. Hyvä vastaanotto antaa passari Anton Välimaalle hyvät edellytykset pyörittää nopeatempoista passipeliä. Oman osansa passeista saavat myös keskipelaajat Antti Leppälä ja Rami Rekomaa.

VaLePa otteli hyvän sarjan Ettaa vastaan ja onnistui nimenomaan joukkueena. David Pettersson hyökkäsi terävästi ja Mikko Karjarinta nappasi yhteensä kuusi torjuntaa. Risto Ruohola sai hyvää vastaanottoharjoitusta ja hoiti hommansa vallan tyylikkäästi. Mikko Esko pääsi hyvistä vastaanotoista pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä. Sakari Mäkinen ja Romans Sauss vastaanottivat myös tarkasti ja hyökkäsivät taitavasti. Aaro Nikula on ollut hakkurina vakuuttava koko kauden ajan.

X