VaLePa aloittaa puolivälierät Oulussa Ettan vieraana

Etta – VaLePa Oulun urheilutalo ke 10.3. klo 18.00

Koronasta johtuen pudotuspelit pelataan paras kolmesta systeemillä eli jatkoon pääsee kahdella voitolla. VaLePalla on kotietu, mutta koska joukkueiden välimatka on pitkä, pelataan ensimmäinen peli Oulussa ja vasta sitten Sastamalassa. Peli pelataan lauantaina 13.3. klo 17.00. Jos tarvitaan kolmas peli, pelataan se Vexve Areenalla sunnuntaina klo 17.00. Ruutu+ lähettää kaikki pelit.

TUKILIPPU PLAYOFF-OTTELUIHIN

Tukilipun hinta 15e/ottelu. Tukemalla seuraa, lipun ostaneiden nimi tulee näkyviin kotihallin katsomoon niin koti kuin vierasotteluissa!

VaLePa ry
FI02 5660 0640 0365 13

Vaikka VaLePa voitti runkosarjassa molemmat ottelut, haastoi Etta VaLePaa ihan tosissaan. Pudotuspelit ovat oma maailmansa ja odotettavissa on tasainen kamppailu.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa on pystynyt vuodesta toiseen hiomaan joukkueensa kauden mittaan huippu iskuun. Kuoksan joukkueiden tavaramerkki on kova puolustuspeli. Joukkue sai tälle kaudelle riveihinsä takakentälle liberolegenda Jesse Mäntylän. Mäntylä on pelannut yli 500 liigapeliä. Hän on taitavan pelaamisen ohella joukkueen hengenluoja.

Vaativalla hakkurin paikalla pelaa vasta 19-vuotias Aleksi Muukkonen. Hän pystynyt hyvin vastaamaan haasteeseen. Muukkonen teki runkosarjassa pisteitä kuudenneksi eniten ja on joukkueensa paras torjuja. Maajoukkueessakin pelannut Jan Helenius on monipuolinen yleispelaaja ja samasta pelipaikasta kilpailevat Janne Marttila ja Kasimir Vuorinen.

Pelinrakentelusta vastaa Joel Laakso, joka on Ettassa löytänyt uuden tason pelaamiselle. Keskitorjujat Markus Väisänen, Juha Aho ja Nuutti Niinivaara saavat nauttia hänen passeistaan. 

VaLePan pelaajia ei ollut kärkipaikoilla pistetilastossa. VaLePalla on kolme tehokasta laitahyökkääjää, joiden kesken pisteet ovat jakautuneet melko tasaisesti. Pukkipaitojen vastaanotto on toiminut enimmäkseen hyvin, jolloin passari Mikko Esko pystyy pyörittämään taidoillaan monipuolista hyökkäyspeliä. Aaro Nikula on pelannut tasaista kautta joukkueen hakkurina. Vaikka Nikulalla on pituutta 212 cm, hän myös liikkuu hyvin puolustuspelissä. Latvialainen Romans Sauss vakuutti pelitaidoillaan jo edellisillä Suomen kausillaan. Sakari Mäkinen taitava ja nopeajalkainen pelaaja. Nopeudesta on iloa nopeiden passien päättämisessä ja puolustuspelissä.

VaLePa on onnistunut usein puolustuspelissä. Puolustuspelaamisen avain on tiivis torjunta, jonka jälkeen takakenttäpelaajat voivat sijoittua oikeille paikoille puolustamaan. VaLePan pitkät keskitorjujat David Pettersson ja Mikko Karjarinta pystyvät rakentamaan tiiviin torjunnan. Silloin puolustajat libero Risto Ruoholan johdolla löytävät omat paikkansa. 

Linkistä joukkueiden pelaajalistat. Ottelumäärät ja tehdyt pisteet ovat tilanteesta ennen sarja alkua. Pelaajan nimeä klikkaamalla löytyy tarkemmat tiedot ko. pelaajasta.

VaLePa
Etta

Muut välieräpelit 10.3.
Hurrikaani – Vantaa Ducks klo 18.30
Akaa-Volley – Kokkolan Tiikerit  klo 18.30
Savo Volley – Lakkapää klo 18.30

X