Brasilialainen Miguel Abmrosio VaLePan uusi fysioterapeutti ja kakkosvalmentaja 

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä saapuivat VaLePan kaikki ulkomaanvahvistukset Sastamalaan. Heidän joukossaan oli myös joukkueen tuorein jäsen, koko nimeltään Miguel Ambrosio Neto. VaLePa pääsee elokuun alusta aloittamaan harjoitukset lähes täydellä miehistöllä, sillä vain maajoukkueessa pelaava Miro Leinonen puuttuu riveistä. 

Miguel Ambrosio Neto seuraa Ziga Copin jalanjälkiä. Hän on ensi kaudella VaLePan fysioterapeutti ja kakkosvalmentaja. Miguel Ambrosio pelasi lentopalloa kotimaassaan U 19 mestarijoukkueessa, kunnes alkoi opiskella fysioterapiaa. 

Miguel Ambrosio on Brasiliassa toiminut 10 kautta pääsarjatasolla fysioterapeuttina ja on kuntouttanut myös olympiaurheilijoita.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko on vakuuttunut uudesta fysioterapeutti/kakkosvalmentajasta.

– Hienoa että löysimme jälkeen ammattimaisen ja kokeneen fysion/valmentajan joukkueeseen. Olen vaikuttunut Miguelin aiemmasta kokemuksesta urheilijoiden parissa. Keskusteluissamme on käynyt selkeästi ilmi, että hänellä on samoja arvoja kuin minulla ja seuralla. Päätös Miguelin tulosta VaLePaan syntyi hyvinkin nopeasti keskustelujen jälkeen. Hän tuo varmasti paljon tietotaitoa ja kenties myös erilaista näkökulmaa valmentautumiseen, erityisesti eteläamerikkalaisen taustansa vuoksi. Odotan innolla, että pääsemme aloittamaan yhteistyön ja tulevan kauden.

Brasilialainen libero Alan pelasi VaLePassa kaudella 2018-2019. Alan asui Sastamalassa perheensä kanssa ja ihastui ikihyviksi Suomeen. Erityisesti turvallisuus, puhtaus ja rauha viehätti häntä ja perhettä. Miguel Ambrosio on samoilla linjoilla.

– Suomi on kaunis ja turvallinen maa. VaLePa on arvostettu, perinteikäs mestariseura. Unelmani tulee todeksi.

Miguel Ambrosiolla on selkeä visio omasta roolistaan

– Tuon seuraan intohimoa harjoitteluun ja pelaamiseen. Haluan auttaa pelaajia fyysisesti parhaisiin suorituksiin ja tukea valmentaja Jannea. Haluan olla osa VaLePan historiaa!

X