VaLePan hyökkäysvoima puri pakkasessa

Pitkän koronatauon jälkeen päästiin vihdoin jatkamaan Mestaruusliigaa. Etta-peli siirrettiin syyskaudella kaksi kertaa, mutta nyt päästiin tositoimiin. Pohjoisen pojat toivat kylmän tullessaan Sastamalaan. Onneksi Vexve Areenalla ei kylmyys kangistanut, vaan nähtiin pitkä tauko huomioiden hyvätasoinen peli. Pukkipaidat käänsivät lopulta erät voitokseen.

VaLePa Sastamala Tampere – ETTA Oulu 3-0 (25-19, 25-20, 25-20) 

Ottelun kulku

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, Ruohola L
ETTA: Laakso, Aho, Niinivaara, Helenius, Vuorinen, Muukkonen, Mäntylä L, Rasinperä L

Ensimmäistä erää edettiin tasatahtia aina 18-18 tilanteeseen. Sakari Mäkinen sai ottelun ensimmäisen passinsa ja tappoi pallon kutospaikan hyökkäyksellä. Sen jälkeen Mikko Eskon syöttövuorolla VaLePa karkasi erävoittoon. VaLePan laitureilla kovat tehot Aaro Nikula 75%, Romans Sauss 83% ja Mäkinen 100%. Aleksi Muukkonen oli Ettan tehokkain 6 hyökkäyspisteellä ja 3 ässällä.

Toisessakin erässä edettiin tasaisesti, mutta VaLePan hienoisessa johdossa. Ettan kaksi hyökkäysvirhettä tuli kahteen viimeiseen hyökkäykseen. VaLePan tehomies erässä oli Sakari Mäkinen, jonka yhteistyö Eskon kanssa sujuu erinomaisesti. Lisäksi Mäkinen kunnostautui nopeudellaan ja pelinluvulla puolustuspelissä. VaLePan vastaanotto erässä oli25%, mutta Esko taikoi silti huippupaikat hyökkääjille. Jan Helenius nousi Ettan parhaaksi erässä. Juha Aho näytti mallia nopeasta keskipelistä.

VaLePa hallitsi kolmatta erää edellisen tavoin ja johti peliä koko erän ajan. Romans Sauss 9/+9 oli erässä VaLePan tehomies ja koko pelissä 15/+14. Myös hänen kovat aloitussyöttönsä aiheuttivat vaivaa Ettan puolustukselle. Nikula pelasi hänelle tyypillisesti vain 2 suoraa hyökkäysvirhettä ja 1 syöttövirhettä 50%:n hyökkäysteholla. Jan Helenius vastasi edelleen Ettan tehoista ja tehopisteet koko pelissä 13/+10. Joel Laakso voi olla myös tyytyväinen iltaansa.

Janne Kangaskokko: Hieman tahmeaa peliä alkuun ja haimme omaa syöttö ja puolustuspelaamista. Virheitä pitää vielä karsia jatkossa. Hyvä näin ensimmäiseksi peliksi.

Olli Kuoksa: Tappio tuli, mutta pitää olla tyytyväinen pelin tasoon. VaLePa oli tosi kova ja erityisesti jatkopallo hyökkäyksissä, parempia kuin me tänään. Ei ansaittu enempää, mutta tästä hommat jatkuvat.

Mestaruusliigan pistekilpailu
3 Mikko Esko VaLePa
2 Sakari Mäkinen VaLePa
1 Jan Helenius Etta

ProLibero Risto Ruohola VaLePa

Pistemiehet
VaLePa: Mäkinen 16/+8, Sauss 15/+14, Nikula 13/+10
Etta: Helenius 13/+10, Muukkonen 13/+4, Niinivaara 6/+5

Kuvat Hannu Moilanen

X