Sastamala Open beach volleyn SM-osakilpailu sai uudet mestarit

Tuuli Metsäkoivu ja Elina Pirttimäki naisten voittajat, Ville Sorvoja ja Otto Viitala miesten valtiaat

Sastamala Openissa naisten sarjassa käytiin tasaisia kamppailuja kohti finaaleita. Metsäkoivu/Pirttimäki saavutti paikan finaaliin paria Viitala/Mechniakov vastaan 2-0 voitolla, erät 21-18 ja 21-19. Prihti/Vuorinen joutui tekemään täyden päivätyön Metsäkoivu/Aaltolaa vastaan, kolmas erä Prihti/Vuoriselle 17-15. 

Finaalissa viime vuoden voittopari Vilhelmiina Prihti ja Anniina Vuorinen pelasi tiukan ja pitkän ensimmäisen erän Tuuli Metsäkoivun ja Elina Pirttimäen kanssa. Eräpallot vaihtoivat omistajaa ja erä lopulta Metsäkoivu/Pirttimäelle 28-26. Toinen erä oli myös tasainen finaalin arvoisesti. Metsäkoivu ja Pirttimäki onnistuivat ottamaan erävoiton 21-19 – Sastamala Openin naisten mestaruus Tuuli Metsäkoivulle ja Elina Pirttimäelle.

Miesten puolivälierissä Sorvoja/Viitala ja Peltonen/Tuomela selvittivät tiensä finaaliin kolme-eräisissä peleissä, joissa kolmas erä kahden pisteen erolla. Sorvoja/Viitala pelasi täydet kolme erää myös välierässä paria Pennanen/Hernandez vastaan eränumeroin 20-22, 21-18, 15-11 ja varmisti paikkansa finaaliin. Topio/Piippo varmisti selkeällä 2-0 voitolla finaalipaikan Peltonen/Tuomelaa vastaan.

Miehissä Vili Topio ja Pekka Piippo hoiti itselleen paikan finaaliin ilman tappioita. Ville Sorvoja ja Otto Viitala hävisi alkusarjassa parille Joel Laakso/Nuutti Niinivaara ja joutui häviäjäkaavion kautta pelaamaan pari peliä enemmän matkalla finaaliin. Finaalissa ensimmäinen erä meni Sorvojalla ja Viitalalle 21–17. Toisessa erässä vuorot vaihtuivat, Topio ja Piippo hallitsivat erää ja veivät sen samoin numeroin 21–17. Voittoratkaisu jäi kolmanteen erään. Kolmannessa erässä saatiinkin hieno päätös hienolle Sastamala Open turnaukselle. Yleisö sai nähdä huikean näytöksen. Erässä edettiin tasatahtia, mentiin jatkopisteille ja johto vaihteli. Lopulta Ville Sorvoja ja Otto Viitala käänsivät ratkaisevan erän itselleen 16–14 ja otteluvoitto 2-1, Ville Sorvoja ja Otto Viitala turnauksen miesten sarjan voittajaksi.

X