VaLePa tyynnytti Hurrikaanin

VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani-Loimaa  3-1 (19-25, 25-20, 25-22, 25-15)

Nämä paikallisderbyt ovat pitkään olleet kauden kohokohtia. Odotukset olivat tänäänkin korkealla eikä yleisön tarvinnut pettyä. Ottelun alussa VaLePan hallituksen jäsen Kimmo Karppanen ojensi Mikko Eskolle Teollisuusliiton lokakuun pelintekijä kunniakirjan. 

Aloituskokoonpanot 
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Hurrikaani: Välimaa, Suomalainen, Kutinlahti, Kouki, Seppänen, Kaislasalo, libero Toivola, Vuorinen

Hurrikaani tuli otteluun vahvasti ja karkasi selvään johtoon. VaLePan hyökkäykset jäivät voimattomiksi ja Hurrikaani hoiteli puolustusten jälkeiset hyökkäykset 100%:n teholla. Tästä iloitsi myös Niklas Seppänen – Oltiin  valmiita ja aloitettiin tosi hyvin. Peli karkasi kuitenkin VaLePalle ja tehtiin pieniä virheitä. Samoilla linjoilla oli myös päävalmentaja Jussi Heino – Alku oli hyvä ja oltiin valmiita pelaamaan. Pelattiin rauhallista hyvää peliä, huolella tehden.

– Ei saatu VaLePan vastaanottoa rikki alun jälkeen, joka hankaloitti meidän peliä, mietti Heino pelin jatkoa. Hurrikaani tunnetaan kovista aloitussyötöistä, mutta pukkipaidat nostivat palloa peliin tarkasti 65%:n tarkkuudella, joista täydellisiä 40%. VaLePa puolestaan sai pahoilla syötöillä Hurrikaanin vastaanoton vaikeuksiin. David Pettersson ratkaisi neljännen erän kymmenellä peräkkäisellä leijasyötöllä. Romans Sauss puolestaan onnistui kovissa hypäreissä. – Vastaanotto toimi hyvin ja omaan syöttöön olen erittäin tyytyväinen, iloitsi päävalmentaja Janne Kangaskokko.

VaLePan tarkin vastaanottaja oli Sakari Mäkinen ja lisäksi hän onnistui tehokkaasti nelospaikan hyökkäyksissä. Mikko Karjarinta kunnostautui neljällä torjunnalla.

Kolmannen erän tilanteessa 17-15 Aaro Nikula joutui poistumaan kentältä nilkkavamman vuoksi. Matias Tihumäki tuli kentälle ja teki ensimmäisen liigapisteensä ässäsyötöllä eräpallossa.

Aaro Nikula hyökkäsi jälleen vähillä virheillä 50%:n teholla ja otti kolme torjuntaa. Parhaana palkittu Romans Sauss onnistui tasaisesti kaikilla osa-alueilla. – Koko joukkue pelasi hyvin, tuntuu oikein hyvältä. Syöttö kulki tänään hyvin joukkueella, Sauss analysoi pelin jälkeen.

Hurrikaanin parhaimmistoa olivat Niklas Seppänen ja Karri Kutinlahti. Libero Peter Vuorinen oli aluksi vastaanottovaikeuksissa, mutta paransi loppua kohden. Passari Santeri Välimaan tehtävää vaikeuttivat vastaanoton vaikeudet. VaLePa olikin selvästi edellä huonon vastaanoton jälkeisissä hyökkäyksissä. 

Otteluisäntä Telilän Sähkötyö Oy valitsi molempien joukkueiden parhaat pelaajat. Palkinnot jakoi toimitusjohtaja Pekka Telilä.
VaLePa: Romanss Sauss
Hurrikaani: Niklas Seppänen

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Sauss 19/+11, Nikula 17/+12, Mäkinen 17/+9
Hurrikaani: Kaislasalo 15/+5, Seppänen 11/+5, Kutinalhti 10/+6

Pistekilpailu
3 Romans Sauss VaLePa
2 Aaro Nikula VaLePa
1 Niklas Seppänen Hurrikaani

Kuvat Hannu Moilanen

X