VaLePa voittoon laajalla rintamalla

VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 3-1 (25-18, 25-14, 23-25, 25-15)

Pyhäinpäiväksi VaLePa sai kaukaisia vieraita Joensuusta. Avauspelissä saatiin kokea juhlahetki, kun VaLePan Suomen Cupin viiri nostettiin kattoon. Juhlavasti alkoi tämäkin peli, kun Mikko Eskolle tuli 400. liigapeli. Mikko on 50. pelaaja, jolla tämä rajapyykki tuli täyteen.

Aloituskokoonpanot 
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Kaunisto, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Karelian Hurmos: Karjalainen, Rissanen, Härkönen, Heiskanen, Jylhä, Louhela, libero Hakkarainen

Kaksi ensimmäistä erää oli VaLePan suvereenia hallintaa. – Meillä oli vaikeuksia vastaanotossa ja se vaikeutti hyökkäyspeliä. VaLePa vei kahden ensimmäisen erän torjunnat 12-1, totesi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo. -Tarvitsemme lisää hyökkäystehoja, murehti Hurmoksen hakkuri Ville Louhela.

Kolmanteen erään Hurmos löysi tehoja hyökkäyksiin, hyökkäysprosentti peräti 76%, vain yksi suora hyökkäysvirhe. – Kolmannessa erässä onnistuimme pelaamaan hyvällä tasolla, iloitsi Alatalo. – VaLePan puolustuspeli jäi kolmannessa erässä vaillinaiseksi, murehtivat puolestaan päävalmentaja Janne Kangaskokko ja hakkuri Aaro Nikula. Neljäs erä oli taas pukkipaitojen hallintaa.

Aaro Nikula pelasi kovan hakkuripelin 23/+20, hyökkäystehot 57% ja 7 torjuntaa! Romans Sauss ja David Pettersson onnistuivat hyökkäyspelissä. Mikko Karjarinta (5 torjuntaa) muodosti kovan torjuntaparin Nikulan kanssa. 

– Syöttö/vastaanotto peli toimi hyvin, Kangaskokko analysoi. Tarkin vastaanottaja oli Risto Ruohola. Vaihdosta peliin tullut Ilari Toimela vastaanotti myös hyvin ja hyökkäsi päätöserässä tehokkaasti. 

Hurmoksen tehokkain oli Ville Louhela. Yleispelaaja Jere Heiskanen ja keskitorjuja Petteri Härkönen pitivät myös VaLePan torjuntaa varpaillaan. Joukkueen vaatimaton vastaanotto vei tehoja hyökkäykseltä.

Kangaskokko iloitsi, että joukkue pystyi tänään pelaamaan laajalla rintamalla ja peliaikaa tuli laajalti. – Nyt suuntaamme katseet ensi keskiviikon kotipeliin Hurrikaania vastaan, avasi Kangaskokko joukkueen jatkoa. 

Otteluisäntä Walter’s Pub valitsi molempien joukkueiden parhaat pelaajat. 
VaLePa Aaro Nikula
Karelian Hurmos Ville Louhela

Parhaat pistemiehet
VaLePa Nikula 23/+20, Pettersson 11/+8, Karjarinta 10/+5
Karelian Hurmos Louhela 14/+5, Jylhä 12/+1, Heiskanen 11/+2

Mestaruusliigapisteet
3 Aaro Nikula VaLePa
2 Risto Ruohola VaLePa
1 Mikko Esko VaLePa

ProLibero Risto Ruohola VaLePa

Kuvat: Hannu Moilanen

X