VaLePa virheettömämpi Loimaalla

Pukkipaidat matkasivat sunnuntaina Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi. Ottelut ovat perinteisesti olleet melkoisia hegemoniakamppailuita. VaLePalla oli takana voimia vieneet Mestarien liigan kamppailut Benficaa vastaan. Hurrikaani puolestaan oli saanut pelinsä pikku hiljaa kuosiin ja takana oli kolme peräkkäistä voittoa.

Aloituskokoonpanot
Hurrikaani: Välimaa, Suomalainen, Kaatrasalo, Muukkonen, Marttila, Ropponen, Toiviainen L 
VaLePa: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Järnvall, Cavasin, Ruohola L

Tänään oli Jiri Hännisen vuoro olla sairasosastolla ja Ville Järnnvall pelasi hänen tilallaan yleispelaajana. Järnvall täytti paikkansa erinomaisesti 8/+7 vastaanoton tarkkuus 62% (46%) ja 8 passista 5 tuotti pisteen ilman virheitä sekä 3 torjuntaa. Myös Alberto Cavasin onnistui hienosti 61%:n hyökkäysten teho ja 4 torjuntaa. Otteluvoiton kannalta kuitenkin tärkein rooli oli Sakari Mäkisellä ja Mikko Eskolla. Kokemuksellaan ja varmoilla suorituksilla he toivat varmuutta muidenkin suorituksen. Risto Ruoholan vastaanotot ja puolustaminen pohjustivat pukkipaitojen voittoa.

Hurrikaanin hyökkäyspeli lepäsi nuoren Luka Marttilan harteilla, varsinkin ensimmäisessä ja toisessa erässä hän oli loistava. Myös toinen yleispelaaja Aleksi Muukkonen pelasi hyvin, mutta sai vähän hyökkäysvastuuta.

Hurrikaani teki ensimmäisessä erässä 10 virhettä VaLePan viittä vastaan ja se vei mahdollisuudet erävoittoon. 

Toisen tasaisen erän ratkaisu tuli Mikko Eskon syöttövuorolla. Hän syötti keskimies Mikko Suomalaisen pois pelistä ja Hurrikaanin hyökkäysvaihtoehdot jäivät vähiin. Erän lopussa Cavasin otti kaksi torjuntaa, Mäkinen yhden ja hyökkäsi yhden pisteen.

Pitkän erätauon jälkeen Hurrikaanin paras terä jäi pukukoppiin ja VaLePa pääse nautiskelemaan selvästä erävoitosta.

Hurrikaani Loimaa – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (21/25 21/25 13/25)

VaLePan seuraava peli on ensi sunnuntaina Lakkapäätä vastaan.

X