Ford Levoranta SASTAMALA torjuntavoittoon

Ford Levoranta SASTAMALA – Ok Ribola KASTELA 3-0 (25-10, 25-22, 25-17)

Aloituskokoonpanot
Ford Levoranta SASTAMALA: Esko, Pettersson, Karjarinta, Sauss, Mäkinen, Nikula, libero Ruohola
Ok Ribola KASTELA: Ivic, Peric, Cikojevic, Jureta, Suker, Vukovic, libero Pervan

Ford Levoranta SASTAMALA (FLS) lähti peliin erittäin keskittyneesti ja siirtyi nopeasti 6-0 johtoon. Kaikki osa-alueet toimivat erinomaisesti ja joukkue vei tasapainoisella esityksellä erän selvästi. Kastelan joukkue pääsi syöttämään vain 11 kertaa ja niistäkin 4 oli virheitä. 

Toisessa erässä tasaisen alun jälkeen FLS otti selvän johdon. Kastela otti tässä erässä kaikki 5 torjuntaansa ja kaksi niistä erän loppuvaiheessa, kun sastamalalaisten johto 24-20 kaventui kahteen pisteeseen. Erä päättyi kroatialaisen virheeseen. Tässä erässä Sami Pettersson sai eurokasteensa, kun hän tuli tuplavaihdosta syöttämään aloitussyöttöä. Kelpo syöttö, mutta torjunta ei saanut liimattua Ok Ribolan hyökkäystä.

Pukkipaitojen vaisu erän loppu näkyi vielä kolmannen erän alussa, kun Ok Ribola karkasi 8-4 johtoon. Ford Levoranta SASTAMALA näytti kuitenkin vahvuutensa eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

FLS:n suurin vahvuus pelissä oli torjunta ja puolustuspeli. Torjunnat menivät pukkipaidoille 14-5. Samoin aloitussyötöt toimivat hyvin. Toisessa erässä oli pientä huolimattomuutta, mutta kokonaissaldo 5 ässää, 11 virhettä on kelpo suhde. 

Aaro Nikula onnistui hienosti ja oli sastamalalaisten paras pistemies 18/+17. Nikula otti peräti 8 torjuntaa, hyökkäsi 59%:n teholla ilman hyökkäysvirheitä tai lyöntejä torjuntaan. Romans Sauss tappoi 10 hyökkäyksestä 8, myös ilman virheitä. Sakari Mäkinen oli tarkin vastaanottaja. Mikko Esko innostui juonikkaan passipelin lisäksi myös näyttäviin hyökkäyksiin (tilastotiedot CEV:n tilastoista).

Valmentaja Janne Kangaskokko: Lähdettiin peliin vahvasti eikä annettu vastustajalle mitään mahdollisuuksia. Toisessa erässä keskittyminen vähän herpaantui ja syöttö pehmeni ja tehtiin turhia virheitä. Vastustaja sai myös vastaanottoaan toimimaan paremmin. Olen oikein tyytyväinen joukkueen torjuntapeliin, siitä on hyvä rakentaa puolustusta. Huomenna on sitten ihan eri matsi.

Kapteeni Mikko Esko:Olen tyytyväinen joukkueen peliin, pystyttiin pitämään oma taso hyvin. Tasoero tuli jo pelissä varhain näkyviin.  Siinä piti vaan keskittyä, että pystytään hoitamaan mahdollisimman hyvin tää peli. On hyvä, että saatiin tähän yksi peli alle ennen sitä huomista ns. finaalia. 

Parhaat pistemiehet
Nikula 18/+17
Sauss 9/+5
Esko 7/+5 
Pettersson 7/+5

Cikojevic 7/+5
Ivic 6/+5
Kulusic 5/+1
Suker 5/+1

Ottelun tilastot https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=38476

Turnauksen voittaja ratkaistaan huomenna torstaina 24.9. klo 18, kun isäntä joukkue C.S.M. Arcada GALATI kohtaa Ford Levoranta SASTAMALAN. 

X