Ford Levoranta SASTAMALA taipui taistellen

C.S.M. Arcada GALATI – Ford Levoranta SASTAMALA 3-2 (28-26, 18-25, 25-13, 23-25, 20-18)

Aloituskokoonpanot:
Ford Levoranta SASTAMALA
P Esko, KT:t Pettersson, Karjarinta, YP:t Mäkinen, Sauss, H Nikula, L Ruohola

C.S.M. Arcada GALATI
P Lescov, KT:t Stankovic, Darlaczi, YP:t Bala, Sestan, H Klapwijk, L Christudor

Yhteen peliin mahtuu parhaimmillaan koko tunne-elämän kirjo. Tänään oli juuri sellainen ilta. Ford Levoranta joutui tosi kovaan myllytykseen voitetun toisen erän jälkeen. Kolmannessa erässä hyökkääjillä oli suuria vaikeuksia päättää hyökkäyksiä. Pallo toisensa jälkeen nousi passarin hyppysiin ja sen jälkeen vastahyökkäyksestä piste.

Neljäs erä alkoi ihan samaan tahtiin, mihin edellinen päättyi. Sitten vaikean alun jälkeen kentälle palannut Sakari Mäkinen hyökkäsi pisteen kakkospaikalta ja syötti sen jälkeen kaksi ässää putkeen ja FLS oli taas pelissä mukana. Synkän vaiheen jälkeen alkoi taas tulla onnistumisia. Viime metreillä FLS kankesi rinnalle ja ohi erävoitton.

– Täytyy olla ylpeä joukkueesta, että noustiin neljännessä erässä takaisin taistoon, mietiskeli päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Viides erä oli puolestaan loppumetreille pukkipaitojen hallinnassa, mutta niin vain kääntyi kotijoukkueelle.

– Kirvelevä tappio, äkkiä en muista tällaista loppua. Syöttö/vastaanotossa oltiin jäljessä viidennessä erässä. Torjuntapeli oli tasaväkistä ja meidän hyökkäyspeli oli jopa monipuolisempaa, arvioi Kangaskokko ottelun päätöserää.

Kapteeni Mikko Esko kiteytti pelin ja päätöserän. – Tiukkaa vääntöä. Olen tyytyväinen siihen, että saatiin hyvä taistelu. Saatiin käännettyä peli hävityn kolmannen erän jälkeen. Viidettä erää hallittiin ihan loppuun asti. Oli monta mahdollisuutta ratkaista peli. Tällä kertaa ei oltu valmiita ottamaan voittoa. Kaveri oli juuri ton verran parempi ratkaisupalloissa. Tosi kova vastustaja, pelattiin hyvä peli . Siihen täytyy olla tyytyväinen. Kyllä me kaikkemme jätimme kentälle.

– Olen ylpeä, että tehtiin niitä juttuja, mitä oli sovittu ja pelattiin joukkueena, päätti Kangaskokko.

Ford Levoranta SASTAMALAN hyökkäystehoista vastasivat jälleen Nikula ja Sauss. Vaihdosta kentälle tullut Ilari Toimela puolestaan toi vastaanottoon varmuutta ja tarkkutta.

Galatin joukkueen vahvuutena oli tarkka ja varma vastaanottopeli, koko pelin vo% 68. Kentän pisin mies, 216 cm, keskitorjuja Talpa kauhoi peräti 8 torjuntaa. Galati vei koko pelin torjunnat 19-9.

Kuten Kangaskokko ja Esko totesivat pukkipaidat saavat olla tappiosta huolimatta tyytyväisiä peliin. Erityisesti lämmitti joukkueen iloinen peli-ilme ja sitkeä taistelu vaikeassakin tilanteessa.